ΕΛΛΑΔΑ

«Έσβησε» το νεογέννητο αγγελούδι από τη Λέρο

«Έσβησε» το νεογέννητο αγγελούδι από τη Λέρο

Ο εξασθενημένος οργανισμός του βρέφους δεν άντεξε και το αγοράκι κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το μόλις 34 ημερών αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το νεογέννητο αγγελούδι είχε μεταφερθεί με συμπτώματα ασιτίας από τη Λέρο στο Ηράκλειο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτός από συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε και υποθερμία και σήψη.

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Το βρέφος, από τη Λέρο, διαπιστώθηκε ότι δεν τρεφόταν επαρκώς με αποτέλεσμα να χάνει βάρος, γεγονός που επέφερε την επιδείνωση της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο, ενημερώθηκε ο παιδίατρος του νοσοκομείου Λέρου σχετικά με επείγον περιστατικό που αφορούσε βρέφος μόλις 30 ημερών. Δυστυχώς οι γιατροί που προχώρησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι το βρέφος, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικές Αρχές και το Υπουργείο Υγείας ερευνούν την υπόθεση.

Από την πρώτη μέρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου οι γιατροί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της κατάστασης του, επισημαίνοντας ότι κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο , ενώ δεν μπορούσαν να αναφερθούν με ακρίβεια στις αιτίες που οδηγήθηκε στο σημείο να "χαροπαλεύει"

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Νοσοκομείο το βρέφος έμοιαζε και παραμελημένο.

Αυτό που συγκλονίζει είναι ότι η μητέρα σύμφωνα με το lerosnews.gr φαίνεται πως αναζητούσε βοήθεια μέσω ίντερνετ μόλις διαπίστωσε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.Η ίδια αναζητούσε βοήθεια σε ένα forum με νέες μαμάδες

"Κοριτσια βοηθεια! Ειμαι νεα μανουλα δεν ξερω πολλα απο μωρακια αλλα εδω και 2 μερες νομιζω πως κατι δεν παει καλα. Ο μπεμπης μου που ειναι 1 μηνων κοιμαται συνεχεια ξυπναει μονο για να φαει καθε 7 ωρες κ πινει μονο 90ml επισης δεν ανοιγει τα ματια του κ ειναι κρυος,τον έντυσα πολυ καλα κ παλι ειναι κρυος.Μιλησα με τον μοναδικο παιδιατρο του νησιου κ μου ειπε πως αν δεν τον δει δνε μπορει να πει κατι.Το θεμα ειναι πως ειναι στην Κω τωρα κ εχει απαγορευτικό..γυριζει την τριτη αν το επιτρεψει ο καιρος.Δεν ξερω τι να σκεφτω κ τι να κανω!" γράφει η νεαρή κοπέλα.

Αμέσως σπεύδουν να της απαντήσουν οι άλλες μανούλες αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να παρέχουν τη βοήθεια που πρέπει και τις οδηγίες ενός γιατρού.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Ζητούσε βοήθεια για το 33 ημερών βρέφος της μέσω ίντερνετ

Σε ημιθανή κατάσταση το 33 ημερών αγγελούδι