ΕΛΛΑΔΑ

Προς ματαίωση η σύσκεψη για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Προς ματαίωση η σύσκεψη για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Προς ματαίωση οδηγείται η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που σημειώθηκε χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί με πρωτοβουλία του προϊσταμένου στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη, αλλά σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, οι εκπρόσωποι των φορέων δεν συμφώνησαν.

Είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι κατοίκων της περιοχής, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας.

Η ένταση ξεκίνησε χθες το πρωί όταν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» έστησαν οδοφράγματα καίγοντας ελαστικά, για να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες, συνοδεία εισαγγελέα, επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ιερισσό στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στις Σκουριές.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ακόμη και στον προαύλιο χώρο του σχολείου της περιοχής, ωστόσο με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ..ΑΣ. διέψευσε ότι υπήρξε ρίψη χημικών σε σχολείο ή οικίες της Ιερισσού. Όπως υποστήριξε, έγινε μόνο περιορισμένη χρήση χημικών στην επαρχιακή οδό Γοματίου - Ιερισσού, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τέσσερα άτομα από τη Χαλκιδική προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ερευνών για το επεισόδιο στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των προσαχθέντων.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στην Εισαγγελία μετά τα επεισόδια στην Ιερισσό

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα γεγονότα της Ιερισσού

Μεταλλεία Ιερισσός: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση