ΕΛΛΑΔΑ

Η Ρόδος μετρά τις πληγές της μετά τη φονική θεομηνία

Η Ρόδος μετρά τις πληγές της μετά τη φονική θεομηνία

Για βιβλική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι της Ρόδου, οι παλαιότεροι λένε «τέτοιο κακό δεν έχουμε ξαναδεί», καθώς το νησί που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη μετρά τις πληγές του μετά τις φονικές πλημμύρες, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Δύο νέες γυναίκες παρασύρθηκαν από χειμάρρους και βρήκαν τον θάνατο, ενώ η τύχη άλλων δύο ατόμων αγνοείτο έως αργά χθες το απόγευμα. Ασφαλής εκτίμηση των ζημιών από το πέρασμα της θεομηνίας θα γίνει σήμερα• είναι χαρακτηριστικό πως τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων ούτε η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει.

rodos1



Η μία άτυχη γυναίκα, 40 χρόνων, που ανασύρθηκε νεκρή στην κοίτη του χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών, είχε καταγωγή από την Κύπρο. Το δεύτερο θύμα είναι 27χρονη δασκάλα ολοήμερου σχολείου, η οποία προσπάθησε να σωθεί μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, 30 και 53 ετών, αλλά η ίδια δεν τα κατάφερε. Εντοπίστηκε νεκρή κοντά σε παραλία, παρασυρμένη από τα νερά χειμάρρου.

Ο 30χρονος εκπαιδευτικός σώθηκε, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ο 53χρονος συνάδελφός του έως αργά χθες αγνοείτο. Επιπλέον, στη λίστα των αγνοουμένων βρίσκεται και ο σύζυγος της άτυχης 40χρονης. Χωρίς νερό παρέμεναν και χθες εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή Ιξιάς και Ιαλυσού, ενώ η πλειονότητα των νοικοκυριών σε όλη τη Ρόδο έμεινε για πολλές ώρες και χωρίς ρεύμα. Στους πλημμυροπαθείς προσφέρουν τα ξενοδοχεία της πόλης δωρεάν φιλοξενία.

rodos2
rodos3



Η πυροσβεστική δέχθηκε 300 κλήσεις μέσα σε ένα 24ωρο για παροχή βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα. Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, ενώ συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 35 πυροσβέστες και 30 στρατιώτες.

Οι πλέον πληγείσες περιοχές, Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι, κηρύχθηκαν από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο νησί μετέβησαν σήμερα δώδεκα επιπλέον άνδρες της ΕΜΑΚ και ένα super puma για να συνδράμουν στη διάσωση των αγνοουμένων.

Πηγή φωτογραφιών: rodosreport.gr

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει o 30χρονος επιζώντας: Είδα να τους παρασέρνει (βίντεο)

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την τραγωδία της Ρόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων στη Ρόδο (pics+vid)

Νεκρές δύο γυναίκες από τη θεομηνία (vid)

Τραγωδία στη Ρόδο: 40χρονη παρασύρθηκε από χείμαρρο και πνίγηκε

Ποτάμι «έπνιξε» χωριό στη Ρόδο (pics+vid)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρόδος

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος-Αγνοούνται οδηγοί