ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το «γράψε – σβήσε» για τις αποδείξεις!

Συνεχίζεται το «γράψε – σβήσε» για τις αποδείξεις!

Το «γρίφο» των αποδείξεων προσπαθεί να λύσει το Υπουργείο Οικονομικών, που έχει καταντήσει χειρότερος και από τον Γόρδιο Δεσμό!

Κάθε μέρα που περνά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλάζει άρδην όλες τις σκέψεις της για το μέτρο των αποδείξεων, παίζοντας με τα νεύρα των πολιτών!

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας με το 10% του ετήσιου εισοδήματος (από το 25% που ισχύει), ενώ αυτές από τα super market και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα μετρούν ολόκληρες, αλλά το 50% της αξίας τους.

Και αυτό το σενάριο σήμερα πήγε ..περίπατο! Σύμφωνα με νέες προτάσεις του Υπουργείου, το σημερινό σενάριο αναφέρει ότι σκέφτονται την κατάργηση συλλογής αποδείξεων από τους συνταξιούχους, κάτι το οποίο όμως, δεν αναμένεται να παραμείνει για πολύ στο τραπέζι των συζητήσεων.

Τελικά, αυτό που φαίνεται ότι προκρίνει το οικονομικό επιτελείο, είναι να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς! Αυτό δηλαδή, που ίσχυε και το 2013. Αποδείξεις ίσης αξίας με το 25% του ετήσιου εισοδήματος, δεν υπάρχει καμία έκπτωση (πχ 50% της αξίας σε super market και βενζινάδικα) και δεν θα εξαιρείται κανείς από τη συλλογή!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2015 θα έρθει νέα αλλαγή στον τρόπο συλλογής των αποδείξεων, αφού το Υπουργείο συνεχίζει να εξετάζει το λεγόμενο «πορτογαλικό» μοντέλο, που προβλέπει ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων, αλλά και bonus σε είδος!

Πάλι καλά που έρχεται Σαββατοκύριακο και τα νέα σενάρια ξεκινήσουν ..από Δευτέρα!

Διαβάστε επίσης:

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις!

Σχέδια για αλλαγές στις αποδείξεις που θα πρέπει να μαζεύουμε

Όλες οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε για το 2014