ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές»

Κεφαλονιά: Μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές»

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτή την στιγμή κλιμάκιο υπουργών, βουλευτών, γενικοί γραμματείς υπουργείων, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και κλιμάκια του στρατού.


Πιο συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, οι οποίοι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκονται στο νησί για να ξαναγίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι αλλά και οι ενέργειες για να επανέλθει πάλι η Κεφαλονιά στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Νωρίτερα σήμερα έφθασαν στην Κεφαλονιά 2 μοίρες αλεξιπτωτιστών, 8 στρατιωτικοί γιατροί, 3 γιατροί της 6ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, και κλιμάκιο της μονάδας του Μηχανικού του στρατού. Ακόμα στο νησί θα φτάσουν τις επόμενες μέρες 80 μηχανικοί της ΕΑΣ.

2027093

Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, αναμένεται να φθάσει ένα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους. Το κρουαζιερόπλοιο, είναι χωρητικότητας 900 κλινών ενώ θα παρέχεται φαγητό. Το νέο καράβι θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου καθώς είναι ο μοναδικός λιμένας του νησιού που μπορεί να το υποδεχτεί. Στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που είναι μια εβδομάδα τώρα στο λιμάνι του Αργοστολίου, υπάρχουν διαθέσιμες για απόψε 250 κλίνες.

Ο καιρός στην Κεφαλονιά είναι πολύ κακός, με τσουχτερό κρύο και πολύ δυνατούς ανέμους, φαινόμενα που κάνουν την ζωή των σεισμόπληκτων ακόμα πιο δύσκολη.

Ο επαρχιακός δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου παραμένει κλειστός καθώς οι πτώσεις ογκόλιθων αλλά και οι κατολισθήσεις εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων, ενώ με δυσκολία διέρχονται τα οχήματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και το νησί είναι κομμένο στα δύο.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων στο κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, για να συζητηθούν οι πρώτες καταγραφές του νέου μεγάλου σεισμού που συγκλόνισε το πρωί την Κεφαλονιά.

Διαβάστε επίσης:

Ληξούρι: Διοικητής νοσοκομείου στο newsbomb: Yπό έλεγχο η κατάσταση

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

Τα σχόλια των χρηστών στο Facebook για τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ στην Κεφαλονιά

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέο βίντεο από τον σημερινό σεισμό στη Κεφαλονιά

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία

Δύο πλοία του Ναυτικού στην Κεφαλλονιά

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Δέκα τραυματίες από τον σεισμό

Κεφαλονιά: Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά»

Κεφαλονιά: Βίντεο από τη στιγμή του νέου σεισμού