ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο Γ. Σπανός γα το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Προφυλακιστέος ο Γ. Σπανός γα το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

-Τι υποστήριξε στην απολογία του ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου

-Σήμερα οι απολογίες άλλων επτά συλληφθέντων

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι και ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρόμητος.

Σε αυτούς που προφυλακίστηκαν συμπεριλαμβάνονται ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει όμως να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι -απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.

Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτήριο της εισαγγελίας.

070214211725 5495

Τι είπε ο Γ. Σπανός στην απολογία του

Ο κ. Σπανός ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Μετά την απολογία του Σπανού, ο συνήγορος της εταιρείας σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ τόνιζε πως έως εκείνη την στιγμή από την ανάκριση δεν προέκυπτε να υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Ακόμα υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έκανε λόγο για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής στην συνέχεια το περιόρισε στα 600.000 ευρώ. Επίσης ανέκυπτε ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν επιστρεφόταν ποσό από όσα έπαιρναν πίσω τα βυτία καθώς υπήρχε έλεγχος από τελωνειακούς και φορολογική αποθήκη.

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Κυριακή έλαβε το έκτο άτομο, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, ενώ αναμένεται να απολογηθούν ακόμα έξι άτομα, οδηγοί βυτιοφόρων, από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων (pic)

Συνωστισμός έξω από τα δικαστήρια Πειραία(pic)

Σάββατο και Κυριακή οι απολογίες των 15 για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Γ. Σπανός: Θα επιστρέψω «λευκός» -Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ