ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται έξω από το υπουργείο Υγείας, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίοι αντιδρούν μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων.

Στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «δεν θα επιτρέψει τις αυθαίρετες και αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να καθιερώσει ατομικούς μισθούς στην Υγεία και την Πρόνοια, να θέσει σε διαρκή κινητικότητα τους υπαλλήλους, να συστήσει μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και να χειραγωγήσει τη δημόσια διοίκηση».

Επιπλέον οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο για «υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση» των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, και «ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων».

Κοινή πορεία των διοικητικών των ΑΕΙ και των εργαζομένων στα νοσοκομεία
Κοινή πορεία πραγματοποιείται από τους εργαζόμενους και των γιατρού των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στις απολύσεις, αφού λήγει τα οκτάμηνα της διαθεσιμότητας, αλλά και στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων.

Η αστυνομία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με δρόμους να ανοιγοκλείνουν, ανάλογα με το που κινούνται οι διαδηλωτές.

Διαβάστε επίσης: Απεργία σήμερα στα νοσοκομεία

Δημόσια νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας