ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Κίνδυνος - θάνατος τα «διατηρητέα» κτίρια

Καστοριά: Κίνδυνος - θάνατος τα «διατηρητέα» κτίρια

Το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα παλιά σπίτια στην Καστοριά. Πρόκειται κυρίως για διατηρητέα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν αφήσει στη μοίρα τους.

Παραδομένα πλέον στη φθορά του χρόνου ρημάζουν, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους περαστικούς αλλά και τα οχήματα που τυχόν σταθμεύουν κοντά σ’ αυτά και να αποτελούν παράλληλα εστία μόλυνσης, καθώς τα ποντίκια και τα φίδια, είναι πλέον οι μόνιμοι οι «ένοικοί» τους.

Στα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχει προστατευτική περίφραξη ή πινακίδα που να εφιστά την προσοχή των περαστικών.

Στο Απόζαρι πριν από λίγες μέρες, έπεσαν κεραμίδια από τη σκεπή ενός εγκαταλελειμμένου διατηρητέουτο οποίο βρίσκεται πάνω στον δρόμο. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανείς κάτω από αυτό.

Οι κάτοικοι των συνοικιών Αγίων Αναργύρων και Ξενία όπου υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα, απευθύνθηκαν επανειλημμένα στους αρμόδιους, αλλά -όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές- δεν βρήκαν ανταπόκριση. Γι΄ αυτό και αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στους «Ενεργούς Πολίτες Καστοριάς».

Οι «Ενεργοί Πολίτες», δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες την καταγραφή των ετοιμόρροπων κτιρίων που είναι διάσπαρτα στην πόλη της Καστοριάς.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έντεκα ετοιμόρροπα κτίρια κατέγραψαν και μάλιστα, σε πολυσύχναστες γειτονιές της Καστοριάς.

Ήδη απέστειλαν στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή επιστολή με την οποία του ζητούν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να μεριμνήσει προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Την συγκεκριμένη επιστολή, υπογράφουν κάτοικοι, στην πλειοψηφία, των περιοχών Ξενία και Αγίων Αναργύρων.

Πηγή: fouit.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοβαρό τροχαίο στο Θολό - Μοτοσυκλέτα παρέσυρε πεζούς

Καλαμάτα: Συνελήφθη 23χρονος Αλβανός για εμπόριο ναρκωτικών

Βόλος: Πύρινο μέτωπο κοντά στις φυλακές του Αλμυρού

Κρήτη: Ένοπλή αιματηρή συμπλοκή στα Σφακιά - Σοβαρά οι τραυματισμένοι

Σέρρες: Τα στοιχεία του 47χρονου που ασελγούσε σε ανήλικους