ΕΛΛΑΔΑ

Κόλαση φωτιάς στη Μεσσηνία - Εκκενώνονται χωριά

Κόλαση φωτιάς στη Μεσσηνία - Εκκενώνονται χωριά

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τις 13:30 περίπου το μεσημέρι στην Μεσσηνία στην περιοχή Ζερμπίσια.

Η φωτιά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη καίει αγροτοδασική έκταση με πουρνάρια και ελιές. Σημειώνετια ότι η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομάτι, απ' όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ παράλληλα η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Το δεύτερο μέτωπο κινείται δυτικά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αποτελείται από 90 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν νωρίτερα το απόγευμα εναέρια μέσα με 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, τα οποία έχουν σταματήσει τις ρίξεις νερού.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση των χωριών Κροντίρες, Μαυρομμάτι, Δανιλέϊκα και Γκολέμι λόγω των πυκνών καπνών που έχουν δημιουργήθει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το report24.gr, η φωτιά έχει περάσει κάτω από το χωριό Μαυρομάτι το οποίο έχει εκενωθεί και απειλεί το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτο ενώ αυτή την στιγμή ο καπνός φαίνεται να βγαίνει από τον Ταύγετο και έχει σκεπάσει και την Σπάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: 7 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές–Βουβός ο πόνος στο μνημόσυνο