ΚΟΣΜΟΣ

Ο διεθνής Τύπος για το Eurogroup και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Ο διεθνής Τύπος για το Eurogroup και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το ελληνικό ζήτημα και η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας (22/06/2015).

Με συνεχείς ενημερώσεις και διαρκή κάλυψη, παρουσίαζαν λεπτό προς λεπτό όλα τα τελευταία νέα από το Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Για αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα κάνει λόγο το BBC, σημειώνοντας σε δημοσίευμά του ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να αρπάξει την τελευταία της ευκαιρία για συμφωνία».

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στην απροθυμία των τριών εταίρων να «ξεκλειδώσουν» χρήματα προς την ελληνική πλευρά, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία.

bbc

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα έχει αποκλειστικό θέμα την χώρα μας επικεντρώνεται το πρακτορείο Reuters, ενώ κάνει λόγο για αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες. Το Reuters σημειώνει ότι οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, ενώ απομένουν 12 ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

ρεθτερσ

To Bloomberg σε δημοσίευμά το αναφέρεται στις εξελίξεις του Eurogroup, ενώ επικαλείται τις απαισιόδοξες δηλώσεις του επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για Grexit.

bloo

«Άκαρπες και πάλι οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ των New York Times, που τονίζουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα βαδίζει προς την πτώχευση, καθώς δεν θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τη γνωστή ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά» προσαρμοσμένη στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τον τίτλο «Διαζύγιο αλά... Ελληνικά», φιλοξενεί το περιοδικό Economist, με πρόσωπα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την καγκελάριο Μέρκελ που βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού.

590 79feb8a0b278fb52525a1ae75b420873

Σχετικές ειδήσεις