ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομιλία Πούτιν και η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό (photos)

Η ομιλία Πούτιν και η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό (photos)

Σήμερα (19/06/2015) το μεσημέρι στις 14:00 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κηρύξει επίσημα τις εργασίες του διεθνούς οικονομικού συνεδρίου στο εκθεσιακό πάρκο Lenexpo της Αγίας Πετρούπολης. Στο πλευρό του Ρώσου προέδρου και ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ NEWSBOMB ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αποστολή Αγία Πετρούπολη: Μαρία Γιαχνάκη

Το θέμα της ομιλίας του Β. Πούτιν θα είναι καθαρά επιχειρηματικό και θα ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του φόρουμ, ενώ θα στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυναμική της Ρωσίας.

«Ώρα για δράση: κοινά μονοπάτια για την σταθερότητα και την ανάπτυξη»: Αυτό θα είναι το κεντρικό νόημα της τοποθέτησής του σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr.

Στην ομιλία του αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο χώρο του συνεδριακού πάρκου, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει στο πλευρό του ηγέτες προσκεκλημένων χωρών καθώς και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αμέσως μετά την χθεσινή του άφιξη άρχισε κιόλας τις συνομιλίες.

Με τον Ρώσο πρόεδρο θα συναντηθούν αμέσως μετά την ομιλία του και θα συζητήσουν και τετ α τετ τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ενδεχόμενη υπογραφή πολιτικού μνημονίου αλλά και την πολυπόθητη οικονομική βοήθεια με την μορφή προκαταβολής για την κατασκευή του περιβόητου αγωγού.

Ήδη το έδαφος προετοιμάστηκε χθες το βράδυ μετά από συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες κράτησαν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Οι περίπου 25 ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στο οικονομικό φόρουμ, θα έχουν επαφές με αρκετές ρωσικές εταιρείες, αλλά και στελέχη ρωσικών τραπεζών.

Μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, έχουν μεταβεί οι επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, ΕΛΠΕ Σπ. Παλαιογιάννης και ΔΕΠΑ Γρ. Στεργιούλης.

Οι εν λόγω εταιρείες δίνουν το χέρι στις κρατικές επιχειρήσεις για ενεργειακές συνεργασίες με εταιρείες χωρών των Brics.

Τεράστιο ενδιαφέρον μάλιστα υπάρχει για τον επικείμενο διαγωνισμό για υδρογονάνθρακες, συμφωνίες στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στο θέμα του πετρελαίου.

Μέλη των BRICS είναι και τρεις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, Βραζιλία, Ρωσία, Ν. Αφρική, όπου τα ΕΛΠΕ μπορεί να επωφεληθούν. Επίσης, η συμμετοχή της ΔΕΠΑ εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο υλοποίησης του ελληνικού αγωγού σε συνεργασία με τη Ρωσία και τη Gazprom.

Στο Οικονομικό Φόρουμ συμμετέχουν 843 εκπρόσωποι από 450 εταιρείες με έδρα εκτός Ρωσίας και πάνω από 1,600 εταιρείες από όλο τον κόσμο, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι από περισσότερα από 27 funds από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, την Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στο πλευρό του -πέρα από τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νάντια Βαλαβάνη και Γιώργο Σταθάκη- και τον ξάδερφό του Γιώργο Τσίπρα, ειδικό γραμματέα Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει πολύ σημαντικές επαφές.

Στη χθεσινή του πάντως υποχρέωση να παρουσιαστεί σε πάνελ ο Γιώργος Τσίπρας δεν κατάφερε να είναι λόγω της αργοπορημένης άφιξής του στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Κώστας Ήσυχος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο πρώτος Έλληνας από την κυβέρνηση που θα συμμετάσχει σε πάνελ σήμερα το πρωί με θέμα «Λατινική Αμερική Παγκοσμιοποίηση και νέοι περιφερειακοί κόμβοι».

Αργότερα σε άλλο πάνελ θα συμμετάσχει ο υπουργός οικονομίας της ναυτιλιακής υποδομής και τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με θέμα αφιερωμένο ειδικά στην Ελλάδα: «Ρωσία-Ελλάδα, αναζητώντας νέους δρόμους για οικονομική συνεργασία».

Να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα του συνεδρίου υπογράφηκαν κιόλας περίπου 60 συνεργασίες με εταιρίες από την Μέση Ανατολή, Κίνα, Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Στην περιοχή του συνεδρίου και γύρω από αυτήν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού σήμερα θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του ο Ρώσος Πρόεδρος και προσκεκλημένοι ηγέτες.

Σχετικές ειδήσεις