ΚΟΣΜΟΣ

Όλο το χρονικό της επέμβασης στο Μπατακλάν: Οι όμηροι έβγαιναν σαν ζόμπι (video)

Όλο το χρονικό της επέμβασης στο Μπατακλάν: Οι όμηροι έβγαιναν σαν ζόμπι (video)

Συγκλονιστικές είναι οι τελευταίες στιγμές του μακελειού στο Μπατακλάν που αποκαλύπτονται σήμερα από τους επιζώντες.... – Οι τζιχαντιστές επέμεναν να δολοφονείται ένας όμηρος κάθε πέντε λεπτά

Οι μακελάρηδες χρησιμοποίησαν άνδρες και γυναίκες ως «ανθρώπινες ασπίδες» στις πόρτες του θεάτρου, όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να καταφθάνουν, περίπου 20 λεπτά μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το χρονικό της επέμβασης

Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο της σφαγής περιέγραψε το πως... εισέβαλε στις 10 το βράδυ λέγοντας ότι «το σκηνικό μου θύμιζε κάτι από την κόλαση του Δάντη», με δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση περιέγραψαν τον δίωρο εφιάλτη, που κατέληξε με μία ανταλλαγή πυρών με τους τρομοκράτες που κράτησε τρία ολόκληρα λεπτά. Ο πρώτος αστυνομικός έφτασε στις 10 το βράδυ της Παρασκευής και βρέθηκε... τετ α τετ με έναν από τους τρομοκράτες.

pai2

Δήλωσε στη Le Monde πως τον πυροβόλησε στο στήθος και αμέσως εξερράγη η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε, χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρος αν την έκρηξη πυροδότησε η σφαίρα του ή το έκανε ο ίδιος.

Στις 10:15 το βράδυ ειδικά εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο Μπατακλάν και οι υπόλοιποι τρομοκράτες εγκατέλειψαν το ισόγειο και άρχισαν να πυροβολούν από τον πρώτο όροφο.

Η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και έβγαλε όσους μπορούσαν από την αίθουσα, ενώ ένας αστυνομικός, ονόματι Jean, δήλωσε πως οι άνθρωποι έβγαιναν δειλά από τις κρυψώνες τους σαν ζόμπι, «έβγαιναν σαν ζόμπι. Βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση και περπατούσαν με το ζόρι», τόνισε.

Λίγη ώρα αργότερα, ακούστηκε μία φωνή από την άλλη πλευρά της πόρτας. Ήταν ένας από τους ομήρους τον οποίο είχαν χρίσει οι τρομοκράτες ως διαπραγματευτή. «Φώναζε ότι οι τρομοκράτες είναι εδώ και ότι εάν ανοίξουμε την πόρτα, θα ανατινάξουν τα πάντα», δήλωσε ο Jean στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Οι τρομοκράτες συμφώνησαν να δώσουν στην αστυνομία έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου προκειμένου να διαπραγματευτούν, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν. «Δεν ήθελαν να απελευθερώσουν ομήρους. Είπαν: «Βγείτε έξω ή θα σας πυροβολήσουμε και θα αποκεφαλίσουμε τους ομήρους»», είπε ο Jean.

pai3

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, δόθηκε εντολή για την τελική επιχείρηση. Οι αστυνομικοί ανατίναξαν την πόρτα και προχώρησαν στον διάδρομο όπου και αντίκρισαν περίπου 20 ομήρους. Οι τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν, όμως οι αστυνομικοί συνέχισαν να προχωρούν λέγοντας στους ομήρους που ούρλιαζαν να βγουν έξω.

Σχετικές ειδήσεις