ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Ένας νεκρός από κόλαση φωτιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο (photos - videos)

Ντουμπάι: Ένας νεκρός από κόλαση φωτιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο (photos - videos)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (31/12) σεπολυτελές ξενοδοχείο με 63 ορόφους, το οποίο βρίσκεται κοντά στον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου,στο κέντρο τουΝτουμπάι. Κανονικά εξελίχθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου.

Το Address Downtown Hotel βρίσκεται σε πλατεία απέναντι από το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο και η φωτιά ξέσπασε την ώρα που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται εκεί κόσμος, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα για τον ερχομό του νέου έτους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι άκουσαν εκρήξεις την ώρα που ξεσπούσε η φωτιά στο ξενοδοχείο ενώ πολλαπλές εκρήξεις συνεχίζουν να συνταράσσουν το Address Downtown Hotel.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις πρώτες στιγμές της φωτιάς:

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν τραυματίες, λίγο αργότερα επίσημες κυβερνητικές πηγές ενημέρωσαν ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν υπέστη καρδιακή προσβολή τις πρώτες στιγμές του συμβάντος κι ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο ενώ υπάρχουν και 14 τραυματίες, ο ένας σε σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για ατύχημα που προέκυψε από δοκιμή σε βεγγαλικά ή από κουρτίνα που πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια πάρτι σε ένα διαμέρισμα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η φωτιά ξεκίνησε πέντε λεπτά μετά τις 8 (ώρα Ελλάδας) έξω από τον 20ο όροφο του ξενοδοχείου, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι αμέσως τεράστιες φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από το κτήριο.

dubai8

Περίπου μια ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, στις 9 ώρα Ελλάδας, οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι αυτή έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 90% και προέβλεψαν ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μέχρι τις 10.

dubai2

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οδήγησαν τους ενοίκους με αξιοσημείωτη ψυχραιμία εκτός του κτηρίου και σε ασφαλές μέρος και ότι λειτούργησε αποτελεσματικά το εσωτερικό σύστημα πυρόσβεσης που διαθέτει το ξενοδοχείο.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει 196 δωμάτια και 626 σουίτες, έχουν βγει από το κτήριο.

dubai5

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πληρώματα πυροσβεστικής και εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε νοσοκομείο της περιοχής.

«Αναφέρθηκε μια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Address Downtown. Οι αρχές βρίσκονται επί τόπου» ανέφερε μέσω του Twitter το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

dubai3

Δείτε στην gallery το ξενοδοχείο πριν την καταστροφική φωτιά.

Σχετικές ειδήσεις