ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Από προσωπική συνέντευξη θα περνούν πλέον όσοι Σύριοι ζητούν άσυλο

Γερμανία: Από προσωπική συνέντευξη θα περνούν πλέον όσοι Σύριοι ζητούν άσυλο

Ανατρέπει η γερμανική κυβέρνηση την πολιτική της σχεδόν αυτόματης χορήγησης ασύλου στους Σύριους πρόσφυγες που ακολουθούσε έως τώρα.

Από αύριο κιόλας,1η Ιανουαρίου του 2016, οι γερμανικές αρχές θα παίρνουν προσωπικές συνεντεύξεις από τους Σύριους που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Από τα τέλη του 2014, στη Γερμανία ίσχυε για τους Σύρους πρόσφυγες μια απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης ασύλου, που τους εξαιρούσε από την υποχρέωση να δώσουν προσωπική συνέντευξη.

Σύμφωνα με τους επικριτές αυτής της πρακτικής, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερεμε αυτότον τρόπο να περάσει στην Ευρώπη μαχητές του, για να κάνουν επιθέσεις.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί κατηγορηματικά να επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο των μεταναστών στη Γερμανία, τονίζοντας ότι η χώρα της έχει καθήκον να προσφέρει άσυλο σε ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις.

Πάντως η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι «ο κανονισμός θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής των προσφύγων», επιβεβαιώνοντας έτσι σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει υποδεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του 2015, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σχετικές ειδήσεις