ΚΟΣΜΟΣ

Με ένοπλους αστυνομικούς στους δρόμους θα υποδεχθούν το 2016, Λονδίνο και Παρίσι

Με ένοπλους αστυνομικούς στους δρόμους θα υποδεχθούν το 2016, Λονδίνο και Παρίσι

Χιλιάδες ένοπλοι αστυνομικοί θα αναπτυχούν σε Λονδίνο και Παρίσι, την ώρα που οι πολίτες θα γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους, υπό τη σκιά των φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, θα αναπτυχθούν απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο του Λονδίνου, καθώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία, βρίσκεται στο τέσσερα μιας πεντάβαθμης κλίμακας, κάτι που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται «σαφώς πιθανή».

Οι αστυνομικοί θα βρίσκονται διάσπαρτοι στο κέντρο της πόλης, όπου θα ριφθούν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, στις όχθες του Τάμεση, δίπλα στον μεγάλο τροχό, το "London Eye", απέναντι από το Γουεστμίνστερ, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Φέτος έχουν πουληθεί περίπου 113.000 εισιτήρια για την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι ένοπλοι αστυνομικοί οι οποίοι θα περιπολούν στην πρωτεύουσα θα φθάσουν τους 2.000 σε μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση ασφαλείας χωρίς προηγούμενο».

«Ο αστυνομικός μας μηχανισμός επανεκτιμάται διαρκώς και ο κόσμος μπορεί να περιμένει ότι θα δει περισσότερους αστυνομικούς στο κέντρο του Λονδίνου, περιλαμβανομένου και ενός αυξημένου αριθμού ένοπλων αστυνομικών», δήλωσε η Τζο Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο, που λήφθηκε χωρίς οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν κάποια ειδική πληροφόρηση», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Οι δρόμοι του κέντρου του Λονδίνου έχουν αρχίσει να κλείνουν από τις 2 το μεσημέρι ώρα Γκρίνουιτς (4 ώρα Ελλάδας). Στις όχθες του Τάμεση, σε πολλές γέφυρες, στις κεντρικές και τουριστικές περιοχές Γουεστμίνστερ, Σόχο, Πικαντίλι, καθώς και σε εκείνη των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν και θα λειτουργούν έως τις 4:30.

Παράλληλα στο Γαλλία, περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις