ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βρυξέλλες: Η τρομοκρατία δολοφονεί την Ευρώπη «εν ψυχρώ» - Έχουμε πόλεμο!

Επίθεση Βρυξέλλες: Η τρομοκρατία δολοφονεί την Ευρώπη «εν ψυχρώ» - Έχουμε πόλεμο!

Η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες έρχεται να προστεθεί σε μία βίαιη και φονική δωδεκαετία. Από τις επιθέσεις ακροδεξιών, στηνΆλ Κάιντα και τώρα στον ISIS. Για ποια μέτρα ασφαλείας μας μιλούν οι ισχυροί της ΕΕ; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο...

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΥΜΑ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Μακελειό στο Παρίσι: 13 Νοεμβρίου 2015

paris

Οι συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστών άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς. Η χειρότερη επίθεση καταγράφεται στο Μπατακλάν. Βασικός ύποπτος θεωρείται ο 26χρονος Σαλάχ Αμπτεσλάμ ο οποίος και συνελήφθη στις 18 Μαρτίου του 2016.

Κοπεγχάγη: 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015

kopexagi

Ο εξτρεμιστής Ομάρ Ελ Χουσείν πυροβόλησε και σκότωσε τον Δανό σκηνοθέτη Φιν Νόεργκαρντ. Παράλληλα τραυμάτισε και τρεις αστυνομικούς. Την επόμενη ημέρα επιτέθηκε σε συναγωγή σκοτώντας έναν εβραίο φρουρό και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Charlie Hebdo: 7 Ιανουαρίου 2015

charlie

Ομάδα τζιχαντιστών εισβάλλει στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 12 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε η Άλ Κάιντ. Εν ψυχρώ εκτελέσεις ως εκδίκηση για τις απεικονίσεις από το Charlie Hebdo του προφήτη Μωάμεθ.

Lee Rigby: 22 Μαϊου 2013

rigpy

Δύο εξτρεμιστές της Άλ Κάιντα δολοφονούν έναν νεαρό Βρετανό στρατιώτη, τον Lee Rigby, στο Λονδίνο.

Ο 25χρονος τυμπανιστής στο Β' Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Τυφεκιοφόρων και πατέρας ενός αγοριού δύο ετών ήταν, δολοφονήθηκε το μεσημέρι εκείνη της Τετάρτης (22/05/2013) από δύο Ισλαμιστές σε κεντρικό δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Αφού τον δολοφόνησαν, στη συνέχεια τον αποκεφάλισαν! Ο ένας εκ των δραστών, ο Michael Adebolajo καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος, ο Michael Adebowale σε 45 χρόνια.

Εβραϊκό Μουσείο Βρυξελλών: 24 Μαϊου 2014

ebra

Ένας ένοπλος άντρας κρατώντας Καλάσνικοφ, εισβάλλει στο Εβραϊκό Μουσείο και δολοφονεί τέσσερις ανθρώπους. Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης εμπλέκεται με τον ISIS.

Τουλούζη: 19 Μαρτίου 2012

toulouse

Ένας ένοπλος δράστης που υποστηρίζεται πως είχε δεσμούς με την Άλ Κάιντα δολοφονεί έξω από το εβραϊκό κολλέγιο στην Τουλούζη έναν δάσκαλο Θεολογίας 30 ετών, τα παιδιά του 6 και 3 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών.

Charlie Hebdo: 2 Νοεμβρίου 2011

att

Επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι με εκρηκτικό μηχανισμό. Πάλι η αφορμή είναι ένα σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ. Δεν υπάρχουν νεκροί ούτε και τραυματίες.

Anders Βreivik: 22 Ιουλίου 2011

brei

Ο ακροδεξιός, εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αφού τοποθέτησε βόμβα στο Όσλο στη συνέχεια πήγε στο νησάκι Ουτόγια και άρχισε να εκτελεί εν ψυχρώ κατασκηνωτές εφήβους. Τότε έχασαν την ζωή τους 77 άνθρωποι.

Φρανκφούρτη: 2 Μαρτίου 2011

ouka


Ο Ισλαμιστής Άριντ Ούκα πυροβόλησε και σκότωσε δύο αμερικάνους πιλότους και τραυμάτισε άλλους δύο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Λονδίνο: 7 Ιουλίου 2005

london

Tέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, μέλη της Άλ Κάιντα επιτέθηκαν σε μετρό και λεωφορείο στο κεντρικό Λονδίνο. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Μαδρίτη: 11 Μαρτίου 2004

madrid


Συντονισμένη επίθεση με βόμβες σε τέσσερα τρένα στη Μαδρίτη. Σε ώρα αιχμής. Σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 2.000 από δέκα βόμβες οι οποίες πυροδοτήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων! Οι δράστες συνδέονταν με την 'Αλ Κάιντα.

Σχετικές ειδήσεις