ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο τρόμου από το Ισλαμικό Κράτος: Καλεί τους μαχητές του σε ιερό πόλεμο κατά της Ευρώπης

Νέο βίντεο τρόμου από το Ισλαμικό Κράτος: Καλεί τους μαχητές του σε ιερό πόλεμο κατά της Ευρώπης

Νέο φρικιαστικό βίντεο, μέσω του οποίου καλεί τους οπαδούς του να «διεκδικήσουν τη νίκη» και να «διεξαγάγουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των απίστων» έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, λίγα 24ωρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του στις Βρυξέλλες- Απειλούν με χτύπημα και το αεροδρόμιο «Χίθροου» στο Λονδίνο!

Το βίντεο ξεκινά με τη λέξη Βρυξέλλες και την Ευρώπη να φλέγεται, ενώ χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ρεπορτάζ διεθνών δικτύων για την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του Βελγίου που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα, τραυματίζοντας επίσης περισσότερους από 270.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό ο οποίος πολεμάει εναντίον μαχητών στη Μέση Ανατολή.

«Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο, όπου προβάλλεται και δήλωση του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραπ, ο οποίος πριν από μερικές μέρες δήλωσε πως «οι Βρυξέλλες ήταν μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του κόσμου πριν από 20 χρόνια και ασφαλείας, τώρα είναι ένα θεάτρου τρόμου», ενώ καίγεται μια φωτογραφία του.

«Αδέρφια ξεσηκωθείτε, διεκδικήστε τη νίκη. Πάμε για τζιχάντ. Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του Ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν», είναι το μήνυμα των τζιχαντιστών στους ομοϊδεάτες τους, συνοδεύοντάς το με εικόνες Αποκάλυψης.

«Αν είστε πιστοί, είτε θα νικήσετε είτε θα δείξετε πίστη. Φοβάστε το θάνατο; Δεν υπάρχει διαφυγή! Δείξτε αξιοπρέπεια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την είσοδο στον παράδεισο!», αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στο βίντεο όπου προβάλλονται και εικόνες τραυματισμών παιδιών να κλαίνε και να μιλούν για «αδέρφια που πονάνε, ουρλιάζουν και πεθαίνουν».

Στη συνέχεια, αφού ένας άνδρας απειλεί πως οι επιθέσεις στις χώρες των απίστων θα συνεχιστούν μέχρις εσχάτων, εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, τρομοκράτες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και εικόνες από την πορεία μνήμης στη Γαλλία μετά το μακελειό στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo, με κρυμμένο το πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ κι άλλων γυναικών!

Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Τρίτη (22/3) οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, απειλώντας με νέα χτυπήματα και κάνοντας λόγο για «μαύρες ημέρες» που θα ζήσει η Ευρώπη.

Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο με το οποίο οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για τα «χτυπήματα» στο Βέλγιο

Και άλλο βίντεο με απειλές κατά του Λονδίνου

Παράλληλα, Βρετανοί τζιχαντιστές δημοσίευσαν ένα ακόμη βίντεο απειλώντας με επιθέσεις σε Downing Street, Gatwick και αεροδρόμιο «Heathrow» στο Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις