ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια (photos)

Επίθεση Γαλλία: Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια (photos)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ολόκληρη η Γαλλία που παρακολουθεί από το βράδυ της Πέμπτης (14/07) με κομμένη την ανάσα τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νίκαια.

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν και ταξιδιώτες που απολάμβαναν τις διακοπές τους στα τουριστικά θέρετρα της γαλλικής Ριβιέρας έχασαν τη ζωή τους από τη δολοφονική μανία του μακελάρη της Νίκαιας.

Ένας αστυνομικός διοικητής, οικογένειες που παραθέριζαν στη Νίκαια, τουρίστες από ξένες χώρες όπως επίσης πολλά παιδιά και έφηβοι. Μεταξύ αυτών ένας άνδρας που σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να σώσει την έγκυο σύζυγό του.

Αυτοί ήταν ορισμένοι από τους 84 νεκρούς της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας:

- Λίντα Καζανόβα Σικάρντι, 54 ετών, τουρίστρια από την Ελβετία.

Τελωνειακός στο επάγγελμα, βρισκόταν σε διακοπές στην Κυανή Ακτή μαζί με τον σύζυγό της Ζιλ, έναν Γάλλο που επέζησε από την επίθεση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή του Ανό (στο καντόνι Τιτσίνο, νότια), απ΄ όπου καταγόταν. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά.

- Φατμά Σαρίχι, μια Μαροκινή ηλικίας 60 ετών, κάτοικος Νίκαιας, νοικοκυρά και μητέρα επτά παιδιών.

«Μια πολύ ευσεβής γυναίκα, ένας υπέροχος άνθρωπος, που φρόντιζε πολύ τα παιδιά της αλλά και τους συνανθρώπους της» σύμφωνα με τον συνεργάτη ενός εκ των γιων της που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πίστευε «στο πραγματικό Ισλάμ (...), όχι εκείνο των τρομοκρατών» δήλωσε ο γιος της Χάμζα στην εφημερίδα l'Express.

- Σον Κόπλαντ, 51 ετών, Αμερικανός τουρίστας.

uo copy

Οικογενειάρχης από το Τέξας, εργαζόταν σε μια εταιρεία πληροφορικής, σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του Μπρόντι, ηλικίας 11 ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τέξας American-Statesman, η οικογένεια παραθέριζε στην Νίκαια αφού είχε επισκεφθεί την Παμπλόνα και τη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Η ομάδα μπέιζμπολ του Hill Country, στο Όστιν, στην οποία έπαιζε ο 11χρονος ανήρτησε μια φωτογραφία του παιδιού στην παραλία της Νίκαιας. Την είχε στείλει λίγες ώρες πριν από την επίθεση. Στη λεζάντα έγραφε: «Κανείς δεν αξίζει αυτού του είδους τη τύχη, ιδίως μια τόσο θαυμάσια οικογένεια».

- Τιμοτέ Φουρνιέ, 27 ετών, υπάλληλος που διέμενε στο Παρίσι.

Σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατεύσει τη σύζυγό του, έγκυος στον έβδομο μήνα, την οποία έσπρωξε στην άκρη του δρόμου λίγο πριν το φορτηγό ορμήσει κατά πάνω τους, περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αναίς, μία από τις ξαδέλφες του.

- Εμανουέλ Γκρου, 48 ετών, αστυνομικός διοικητής.

Δεύτερος στην ηγεσία της συνοριακής αστυνομίας στο Αλπ Μαριτίμ, υπεύθυνος για την αστυνόμευση στο αεροδρόμιο της Νίκαιας. Ήταν εκτός υπηρεσίας τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με το le Point, είχε μόλις πάει να βοηθήσει μετα πυροτεχνήματα μαζί με τη σύντροφό του, επίσης αστυνομικό, και την κόρη της προτού το φορτηγό τους παρασύρει.

- Ρομπέρ Μαρσάντ, 60 ετών, πρόεδρος και προπονητής στον αθλητικό σύλλογο του Μαρκινί (κεντροανατολική Γαλλία).

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίς Πονσέ, έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για έναν «πολύ αφοσιωμένο άνδρα, που υπηρετούσε τις αξίες του αθλητισμού και τις μεταλαμπάδευε σε όλα τα παιδιά».

- Μίκαελ Πελεγκρινί, 28 ετών, καθηγητής οικονομικών στο Λονγκβί (ανατολικά).

Πέθανε στο πλευρό της μητέρας του Βερονίκ, μιας μαίας 55 ετών και των παπούδων του Φρανσουά και Κριστιάν Λοκατελί, 82 και 78 ετών.

- Βικτόρια Σαβτσένκο, 20 ετών, Ρωσίδα τουρίστρια.

gk2 copy

Σπούδαζε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη Μόσχα, όπως γνωστοποίησε το εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ένα δελτίο τύπου. Βρισκόταν στη Νίκαια για διακοπές με μια φίλη, φοιτήτρια στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εκείνη τραυματίστηκε στα πόδια «χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της» σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο Novosti-24.

Σχετικές ειδήσεις