ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγίδα Χάρβεϊ - Τα δάκρυα Ελληνίδας στο Τέξας: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή (vid)

Καταιγίδα Χάρβεϊ - Τα δάκρυα Ελληνίδας στο Τέξας: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή (vid)

Συγκλονίζει η Ελληνίδαδημοσιογράφος Ρούλα Κατσαούνη, η οποία βρίσκεται στο Τέξας και περιγράφειτς δραματικές ώρες που βιώνουν οι πολίτες

Χιλιάδες άτομα είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους καθώς το Χιούστον έχει παραλύσει από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

«Η λέξη καταστροφή δεν είναι αρκετή. Είναι παιδιά ανεβασμένα στις σκεπές με τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Πώς θα τους πιάσεις; Είναι πολύ δύσκολο», είπε με δάκρυα στα μάτια η κ. Κατσαούνη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είχα καλέσει το 911 και μου είπαν αν έχεις ένα, δυο μέτρα στο σπίτι σου μην μας παίρνεις τηλέφωνο. Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους, που το νερό έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα.

«Αν μπορείς να πάρεις ανάσα κάτσε εκεί μέχρι να μπορέσουμε να σε πιάσουμε. Σε αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, που είναι κάτω από το νερό, σε αυτούς θα πάμε πρώτα», τόνισε.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο τυφώνας θα συνεχίσει να σπέρνει το χάος και τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη μετρά πέντε νεκρούς.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχουν δοθεί οδηγίες από τις Αρχές, απάντησε: «Μας έχουν πει ότι μόλις αρχίσει να ανεβαίνει το νερό, να βγούμε από το σπίτι. Και ο Θεός θα σε βοηθήσει αν βρεις κάπου να πας, μέχρι να σε φτάσουνε».

Δείτε το βίντεο!

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Σχετικές ειδήσεις