Αυτό είναι το πολύτιμο «αγγούρι της θάλασσας» - Γιατί στοιχίζει 3.000 το κιλό

Newsbomb

youtube

To «θαλάσσιο αγγούρι» θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα με πλούσια θρεπτικά στοιχεία σε μεγάλο μέρος της Άπω Ανατολής.

Σε μεγάλο μέρος της Άπω Ανατολής, θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα με πλούσια θρεπτικά στοιχεία. Η όψη του μπορεί να είναι λίγο αποκρουστική, αλλά το αγγούρι της θάλασσας, ή ψολιάγκος ή ολοθούριο -όπως είναι η επιστημονική του ονομασία- αξίζει κάτι παραπάνω από το βάρος του σε χρυσάφι.

Το «θαλάσσιο αγγούρι» κοστίζει έως και 3.000 δολάρια το κιλό, αλλά η υπεραλίευση έχει μειώσει δραματικά τα αποθέματα ανά τον κόσμο.

Δείτε στην gallery τι είναι το «θαλάσσιο αγγούρι»:

Σε ένα μικρό χωριό στη νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, χωμένο ανάμεσα στα παράλια και το δάσος, φτιάχτηκε η πρώτη καλλιέργεια θαλάσσιων αγγουριών στη χώρα, αλλάζοντας την τοπική οικονομία.

Η καλλιέργεια που δημιουργήθηκε στο Tampolove αποτελεί μέρος ενός προγράμματος για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το τμήμα της χώρας.

Το 2004, η τοπική κοινότητα, με τη βοήθεια της ΜΚΟ Blue Ventures, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα ψάρια τους και τα χταπόδια τους, μετά τη δραματική μείωση των αποθεμάτων στα παράκτια ύδατά τους. Δημιούργησαν μια ένωση, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους διαφόρων χωριών, με την ευθύνη της διαχείρισης και προστασίας της αλιείας και του περιβάλλοντος.

Η συγκομιδή γίνεται πάντα τη νύχτα, όταν τα βγαίνουν για φαγητό. Συλλέγονται μόνο εκείνα που είναι πάνω από 400 γραμμάρια. Τα υπόλοιπα επιστρέφονται το νερό.

Δείτε στην gallery τα «αγγούρια της θάλασσας»:

Με πληροφορίες από το BBC

Διαβάστε επίσης:

Ικαρία: Ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση της 34χρονης - Θρίλερ με το αίμα στο ξενοδοχείο

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved