ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με το πτώμα της Ντούλος -Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του εκατομμυριούχου συζύγου της

Θρίλερ με το πτώμα της Ντούλος -Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του εκατομμυριούχου συζύγου της
Ο φερόμενος ως δολοφόνος, πρώην σύζυγός της, Φώτης Ντούλος, που βρίσκεται στη φυλακή, προσπαθεί να ανατρέψει την υπόθεση, χρησιμοποιώντας το ιατρικό της ιστορικό
foxnews

Δυόμισι μήνες μετά την εξαφάνιση της 50χρονης Τζένιφερ Ντούλος, από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ και το πτώμα της ακόμα δεν έχει εντοπιστεί. 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος, πρώην σύζυγός της, Φώτης Ντούλος, που βρίσκεται στη φυλακή, προσπαθεί να ανατρέψει την υπόθεση, χρησιμοποιώντας το ιατρικό της ιστορικό.

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς στην δικαστική αίθουσα στις 2 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «CBS2» Τόνι Αϊέλο.

Ο δικηγόρος του Φώτη Ντούλου, Νορμ Πάτις, ζήτησε από τον δικαστή Τζον Μπλάουι να άρει τις αρχές ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων και να ερευνήσει το ιατρικό ιστορικό της Τζένιφερ Ντούλου.

Η εισαγγελική αρχή, ωστόσο, αντιτίθεται.

«Είναι ακριβώς αυτό. Είναι μια αλιευτική τακτική για να καθορίσετε ποια είναι τα συγκεκριμένα αρχεία», δήλωσε ο εισαγγελέας Ρίτσαντ Κολανιέλο.

Ο Πάτις ισχυρίζεται ότι το ιστορικό αποδεικνύει ότι η Τζένιφερ Ντούλου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ύψους 14.000 δολαρίων τους τρεις τελευταίους μήνες πριν από την εξαφάνισή της.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι το ιστορικό θα φέρει στην επιφάνεια αποδείξεις από αιματολογικές εξετάσεις, διαγνωστικά τεστ και εξετάσεις γονιμότητας.

Ο δικηγόρος του Φώτη Ντούλου, ισχυρίζεται λοιπόν, ότι με αυτά τα στοιχεία θα μπορούσε να αποδείξει την υπόθεσή του, ότι η Τζένιφερ Ντούλου σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της.

«Η κ. Ντούλου μπορεί να ήταν απελπισμένη την χρονική στιγμή που εξαφανίστηκε», δήλωσε ο Πάτις.

Ο δικαστής αρνήθηκε να προχωρήσει με το αίτημα του δικηγόρου για άρση, προς το παρόν.

Ο Ντούλος κατηγορείται ότι εξαφάνισε αποδεικτικά στοιχεία με αίμα από το σπίτι τής εν διαστάσει συζύγου του. Οι δυο τους, βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη, λόγω του διαζυγίου τους.

«Δεν υπάρχουν βάσιμες κατηγορίες για φόνο στην συγκεκριμένη υπόθεση», δήλωσε ο Πάτις.

Κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης με τον εισαγγελέα Κολανιέλο, σε μια επίπληξη να ησυχάσει, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι η Τζένιφερ Ντούλου είχε αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον σύζυγό της πριν την εξαφάνισή της τον Μάιο.

«Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω και δεν έχω πει. Παραδείγματος χάριν, γνωρίζουμε ότι η κ. Ντούλου έχει αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς του Φώτη Ντούλου. Θα μπορούσα να διαρρεύσω αυτές τις πληροφορίες στον Τύπο. Δεν το έχω κάνει όμως», τόνισε ο Πάτις.

Ο κ. Κολανιέλο απάντησε αμέσως ότι ο Πάτις κυκλοφόρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ψευδείς ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ότι η συγκατηγορούμενη του Ντούλου και πρώην σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνη, πέρασε επιτυχώς ένα τεστ αλήθειας. Ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο «δεν συνέβη ποτέ».

Ο δικαστής τόνισε ότι θα αποφασίσει σχετικά με το αίτημα άρσης των προσωπικών δεδομένων τον Σεπτέμβριο. Ο δικηγόρος του Ντούλου υποστήριξε ότι, αν του απαγορευθεί να μιλήσει στα ΜΜΕ, ο Φώτης θα αναγκαστεί να απευθυνθεί σε μια ιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Η Εισαγγελία αποφάνθηκε επίσης, ότι ο Ντούλος μπορεί να επικοινωνεί με τα παιδιά του, μέσω της αδερφής του. Τα τρία αγόρια και τα δύο κορίτσια ζουν στο Μανχάταν και την επιμέλειά τους, έχει αναλάβει η μητέρα της Τζένιφερ Ντούλου, Γκλόρια Φάρμπερ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Τζένιφερ Ντούλος ζούσε τα δύο χρόνια χωριστά από τον σύζυγό της, στο Νιου Κάνααν των ΗΠΑ, μαζί με τα πέντε παιδιά του ζευγαριού ηλικίας από 8-13 ετών.

Η άτυχη γυναίκα, εξαφανίστηκε στις 24 Μαϊου 2019, όταν πήγε τα παιδιά της στο σχολείο. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε, όχι όμως και η ίδια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 50χρονη γυναίκα είχε εμπλακεί σε μια σφοδρή διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της για τους όρους του διαζυγίου και την κηδεμονία των παιδιών.

Σύμφωνα με το CBS News, η συγγραφέας Τζένιφερ Ντούλος κατηγορούσε τον επιχειρηματία σύζυγό της ότι την απατούσε, την κακομεταχειριζόταν και την απειλούσε ότι θα απήγαγε τα παιδιά και θα τα έπαιρνε μαζί του στην Ελλάδα. Μάλιστα φέρεται να είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φοβόταν ότι θα έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και ότι μπορεί να την έβλαπτε.

Στο σπίτι της οι Αρχές βρήκαν ίχνη αίματος της γυναίκας, τα οποία κάποιος είχε προσπαθήσει επιμελώς να εξαφανίσει.

Όπως αναφέρει, η Daily Mail, το πρωί της Κυριακής (2/6/2019) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά διεξήγαγαν εξονυχιστική έρευνα σε ένα ακίνητο του Φώτη Ντούλου στην περιοχή του Κονέκτικατ.

Το υπερπολυτελές οίκημα, αξίας 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το δεύτερο σπίτι του επιχειρηματία που ερευνάται.

Οι Αρχές έχουν κάνει ήδη κάνει έρευνα στην κύρια κατοικία του, ένα μέγαρο αξίας 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Τζέφερσον Κρόσινγκ.

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής "έπιασαν" τον πρώην άνδρα της και την σύντροφό του, να αφήνουν μαύρες σακκούλες σκουπιδιών σε διάφορα σημεία με κάδους της περιοχής.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Ποιος είναι ο Φώτης Ντούλος

Ο Φώτης Ντούλος, 51 ετών, γεννήθηκε το 1968 . Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1975 από το δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, από το λύκειο του οποίου αποφοίτησε το 1986. Ακολούθησαν σπουδές στις ΗΠΑ, ένα καλοκαίρι στο Harvard με μαθήματα στα Οικονομικά, πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island το 1989, ενώ πήρε MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School το 1997.

Ο Φώτης Ντούλος εργάστηκε από το 1989 και μέχρι το 1995, στην εταιρεία Petros Doulos & Co, και στην εταιρεία Cap Gemini Ernst & Young από το 1997 έως το 2004.

Το 2004, παντρεύτηκε την Jennifer, και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Fore Group Inc. στο Κονέκτικατ, με επιδότηση του πεθερού του, όπως είχε πεί η Τζένιφερ Ντούλος, στον οποίον χρωστούσε πολλά χρήματα.

Την εταιρεία, που κατασκεύαζε πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές Farmington Valley και Fairfield County χρηματοδότησε, σύμφωνα με τις καταθέσεις της Jennifer, ο πατέρας της. Η εταιρεία έγινε γρήγορα γνωστή και κέρδισε αρκετά βραβεία.

Με πληροφορίες από Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης/FOXnews/CBS

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (χάρτες)

Βάσεις 2019: «Κλειδώνουν» τα μόρια σε 30 περιζήτητες σχολές - Εκπλήξεις και ανατροπές

Σχετικές ειδήσεις