«Συλλογική ηγεσία» στη Β. Κορέα

Newsbomb

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Βορειοκορεάτες έχουν ήδη αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ-Ιλ, η σορός του οποίου εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Οι εκδηλώσεις πένθους συνεχίζονται επίσης στους δρόμους όλης της χώρας, με τις εικόνες οδυρμού των Βορειοκορεατών να έχουν ξαφνιάσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο νεότερος γιος του θανόντα και διάδοχός του στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, ηγήθηκε δημοσίως των πένθιμων διαδικασιών.

Ωστόσο, ο νεαρός ηγέτης θα πρέπει να μοιραστεί την εξουσία του με έναν θείο του και τη στρατιωτική ηγεσία, σε μια συλλογική μορφή ηγεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες πηγής με στενές σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ και το Πεκίνο.

Αυτή η πηγή υποστηρίζει ότι ο βορειοκορεατικός στρατός, που προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, διακήρυξε την πίστη του στον άπειρο Κιμ Γιονγκ-Ουν, οπότε αποκλείεται το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

Όσον αφορά στο θείο, πρόκειται για τον 65χρονο Τζανγκ Σονγκ-Ταεκ, γαμπρό του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος από το 2009 κατέχει θέση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια μη κατονομαζόμενη πηγή, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τη Δευτέρα πύραυλο στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει άμεσα σχέδια για περαιτέρω δοκιμές , ώστε να μην πυροδοτήσει κλιμάκωση των εντάσεων.

«Με τη δοκιμή του πυραύλου, η Βόρεια Κορέα ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι έχει την ικανότητα να προστατέψει τον εαυτό της... αλλά δεν είναι πιθανόν η Πιονγκγιάνγκ να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στο προσεχές μέλλον», εκτός εάν προκληθεί από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, δήλωσε η πηγή.

Η πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, έχει κατά το παρελθόν προβλέψει σωστά σημαντικά γεγονότα, όπως την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το 2006.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved