ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο Ερντογάν έτοιμος να εξαπολύσει το δεύτερο κύμα θανάτου – Με πόλεμο τον απειλεί ο Τραμπ

Συρία: Ο Ερντογάν έτοιμος να εξαπολύσει το δεύτερο κύμα θανάτου – Με πόλεμο τον απειλεί ο Τραμπ

Κρίσιμο ραντεβού σήμερα Τρίτη (22/10) Ερντογάν - Πούτιν, εν μέσω απειλών από τις ΗΠΑ - Στις 22:00 απόψε λήγει η κατάπαυση πυρός

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι, με το θέμα της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στην βορειοανατολική Συρία να μονοπωλήσει τη συζήτηση.

Η Ρωσία πιστεύει ότι μία μακροχρόνια σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Συρίας και πως τα συμφέροντα όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν, δήλωσε χθες ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, εκφράζοντας έτσι τη θέση της Μόσχας επί του ζητήματος.

Ο Τραμπ δεν έχει αποκλείσει την στρατιωτική επιχείρηση κατά Τουρκίας

Η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στον απόηχο των αποκαλύψεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας.

«Προτιμάμε την ειρήνη από τον πόλεμο» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο CNBC, και συνέχισε: «Αλλά σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση, να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει…».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρνήθηκε να αποκαλύψει την «κόκκινη γραμμή» του Αμερικανού προέδρου -την εξέλιξη, δηλαδή, που θα ανάγκαζε τον Τραμπ να στραφεί εναντίον της Τουρκίας.

«Αναφέρατε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν. Θα χρησιμοποιηθούν και οι διπλωματικές δυνάμεις μας. Αυτές τις προτιμάμε», είπε ο κ. Πομπέο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ ήρθαν λίγες μόλις ώρες πριν εκπνεύσει η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρή κριτική από πλευράς των Δημοκρατικών για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρό 2χρονο κοριτσάκι από αδέσποτη σφαίρα

Καιρός: Στον... ορίζοντα η πρώτη ψυχρή εισβολή! Καρέ - καρέ τα δεδομένα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου (vid)

Σχετικές ειδήσεις