ΚΟΣΜΟΣ

«Η πλειοψηφία των Ρώσων ακόμα στηρίζει τον Πούτιν»

«Η πλειοψηφία των Ρώσων ακόμα στηρίζει τον Πούτιν»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012, Βλαντιμίρ Πούτιν, απολαμβάνει ακόμα την εύνοια της πλειοψηφίας των Ρώσων, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πέσκοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Πούτιν έχει ακόμη την υποστήριξη της πλειοψηφίας. Και θα φερθούμε στη θέληση της πλειοψηφίας με σεβασμό», είπε ο Πέσκοφ, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν είναι «πέραν ανταγωνισμού» ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, καθώς και ότι οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους αντιπροσωπεύουν μόλις μια μειοψηφία των Ρώσων πολιτών.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη λεωφόρο Σαχάροφ, ζήτησαν επανάληψη των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, καθώς καταγγέλλουν καλπονοθεία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Επίσης, κατέθεσαν ψήφισμα στο οποίο ζητούν φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και ανοιχτές διαδικασίες για τη συμμετοχή περισσότερων πολιτικών κομμάτων στις προεδρικές εκλογές του 2012.