ΚΟΣΜΟΣ

«Κεραυνοί» Τραμπ: «Βλάβη; Δεν νομίζω. Η συντριβή του Boeing οφείλεται σε λάθος»

«Κεραυνοί» Τραμπ: «Βλάβη; Δεν νομίζω. Η συντριβή του Boeing οφείλεται σε λάθος»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ξεκάθαρος και τονίζει σε συνέντευξη Τύπου ότι η αεροπορική τραγωδία δεν προκλήθηκε από κάποια μηχανική βλάβη... αλλά από λάθος!

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιοι λένε πως ήταν μηχανική βλάβη. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Νιώθω πως κάτι πολύ κακό συνέβη», τόνισε.

Ξεκαθάρισε, πως τα πολεμικά συστήματα των ΗΠΑ δεν έχουν καμία εμπλοκή, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ευθύνη βαραίνει το Ιράν, που εκείνη την ώρα εξαπέλυε πυραύλους εναντίον αμερικανικών βάσεων στο γειτονικό Ιράκ, ως αντίποινα για την εξόντωση του Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Πεντάγωνο: «Ιρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος κατέρριψε το Boeing μάλλον κατά λάθος»