ΚΟΣΜΟΣ

«Στο σφυρί» τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

«Στο σφυρί» τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Δύο από τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι Μπόνι και Κλάιντ δίδυμο που έγινε γνωστό για την δράση του που περιελάμβανε πολλές ληστείες σε τράπεζες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης του ‘31-’35, πρόκειται να δημοπρατηθούν σήμερα .


Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ημιαυτόματο όπλο γνωστό και ως «Tommy gun» καθώς και μια καραμπίνα που χρονολογείται από το 1897.

Τα όπλα είχαν κατασχεθεί από αστυνομικούς ύστερα από μια περιπετειώδη καταδίωξη των δύο ληστών τον Απρίλιο του 1933, στο Μιζούρι.

bonik



Τότε, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά μέσα σε καταιγισμό πυρών των Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου οι οποίοι ωστόσο άφησαν πίσω τους τα δύο όπλα.

Αυτά καθώς και μια φωτογραφική μηχανή κατασχέθηκαν από έναν άλλο αστυνομικό που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος.

Στις μαυρόασπρες φωτογραφίες που το ίδιο το ζευγάρι είχε τραβήξει υπήρχε και μία που απεικόνιζε έναν εικονικό αφοπλισμό του Κλάιντ από την Μπόνι κατά τη διάρκεια σχεδιασμού επιχείρησης.

boni


Στην εικόνα φαίνεται η Μπόνι να κρατά την καραμπίνα που κατασχέθηκε και δημοπρατείται αποτελώντας έτσι μια ακόμη απόδειξη ότι ανήκε στο φημισμένο ζευγάρι.

Τα δύο όπλα του ζευγαριού βρίσκονταν στα χέρια ανώνυμου αξιωματικού και στη συνέχεια πέρασαν σε συνάδελφο αστυνομικό, στην οικογένεια του οποίου έμειναν μέχρι και σήμερα.

bonika


Ο δισέγγονος του αστυνομικού εκείνου, είναι ο Mark Lairmore στην κατοχή του οποίου βρίσκονται τα ιστορικά αυτά κειμήλια τα οποία βγάζει σε δημοπρασία.«Ήταν δώρο από έναν αστυνομικό σε έναν άλλο», διευκρινίζει ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης τους. «Τώρα που ο πατέρας μου και ο παππούς μου έφυγαν από τη ζωή οι συναισθηματικοί λόγοι να τα κρατήσω δεν υπάρχουν πλέον. Έχω την αίσθηση πως είναι ο καιρός να τα αποκτήσει και να τα περιποιείται κάποιος με γνώση για τα όπλα αντίκες και την ιστορία που κουβαλάνε», λέει ο Mark Lairmore.