ΚΟΣΜΟΣ

Oscars 2020 - Όσκαρ 2020: Οι στιγμές που θα θυμόμαστε από τη 92η απονομή (pics&vids)

Oscars 2020 - Όσκαρ 2020: Οι στιγμές που θα θυμόμαστε από τη 92η απονομή (pics&vids)
Οι μεγάλοι θριαμβευτές της βραδιάς, το καστ και οι δημιουργοί της ταινίας «Παράσιτα»
ASSOCIATED PRESS

Βραβεία Όσκαρ: Από τον Black Mamba μέχρι τον Έμινεμ κι από τα δάκρυα του Χοακίν Φίνιξ μέχρι τα... γαλλικά του Ρέι Ρομάνο. 

Ο θρίαμβος της ταινίας «Παράσιτα» και τα τέσσερα Όσκαρ που κέρδισε είναι σαφέστατα αυτό που θα γραφτεί στην ιστορία του θεσμού, με χρυσά γράμματα.

Δείτε ΕΔΩ όλους τους νικητές

Πέρα όμως από το κομμάτι των βραβείων, μέσα -και έξω- από το Dolby Theatre, εκτυλίχθηκαν στιγμές που αξίζει τον κόπο να θυμόμαστε.

Η εντυπωσιακή μουσική έναρξη

Η Ζανέλ Μονέ ανέλαβε να ανοίξει τη βραδιά με μία εντυπωσιακή μουσική εισαγωγή, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Δείτε το βίντεο:

Το δίδυμο παρουσιαστών που θα θέλαμε να έχουμε

Ο Στιβ Μάρτιν και ο Κρις Ροκ, δύο ηθοποιοί οι οποίοι έχουν στο παρελθόν παρουσιάσει τελετές απονομής βραβείων Όσκαρ, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεκαρδιστική αλλά και καυστική παρουσίαση της βραδιάς.

Οι μαμάδες του Χόλιγουντ

Κάθε χρόνο συνηθίζεται κάποιοι από τους πιο διάσημους σταρ του κινηματογράφου να επιλέγουν τις μητέρες τους, για να τους συνοδεύσουν είτε σε αυτή καθ' αυτή την τελετή απονομής είτε στα πάρτι που την ακολουθούν.

Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος.

Δείτε κάποιους από αυτούς στη gallery που ακολουθεί:

Μια σπουδαία πρωτιά

Ο Ζακ Γκοτσάγκεν, πρωταγωνιστής της ταινίας "The Peanut Butter Falcon", έγινε ο πρώτος ηθοποιός με σύνδρομο Ντάουν, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε Όσκαρ, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Φόρος τιμής στον Κόμπε Μπράιντ

Με δύο τρόπους τιμήθηκε ο -κατόχος Όσκαρ, μην το ξεχνάμε- Κόμπε Μπράιαντ κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο πρώτος -χρονικά- ήταν αποτυπωμένος στα ρούχα του σκηνοθέτη Σπάικ Λι, ο οποίος εμφανίστηκε με μοβ-χρυσό κουστούμι, στα πέτα του οποίου είχε τους αριθμούς 2 και 4 και στην πλάτη το 24, αριθμοί της φανέλας με την οποία αγωνίστηκε ο αδικοχαμένος Κόμπε Μπράιντ, στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο δεύτερος, ήταν στο βίντεο με το οποίο το Χόλιγουντ «αποχαιρέτησε» όσους έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε. Το όνομα και η φωτογραφία του, ήταν τα πρώτα που εμφανίστηκαν στην τεράστια οθόνη του Dolby Theatre.

Δείτε την εμφάνιση του Σπάικ Λι στη gallery που ακολουθεί και το in memoriam στο παρακάτω βίντεο:

Το μεγάλο «φάουλ» της βραδιάς

Χαμός έχει γίνει στα social media με τη γκάφα των διοργανωτών, οι οποίοι ξέχασαν να συμπεριλάβουν στον φόρο τιμής όσων «έφυγαν» την προηγούμενη χρονιά τον Λουκ Πέρι και τον Κάμερον Μπόις.

Ο Λουκ Πέρι πέθανε τον Μάρτιο του 2019, στην ηλικία των 52 ετών μετά από εγκεφαλικο που υπέστη. Η απουσία του από το κομμάτι αυτό των Όσκαρ είναι ακόμα πιο σκληρή αν σκεφτεί κανείς, ότι είχε κάνει μια cameo εμφάνιση στο υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία, «Κάποτε στο... Χόλιγουντ».

H εμφάνιση-έκπληξη του Έμινεμ

Ο Έμινεμ, με εμφάνιση αρκετά διαφορετική από εκείνη που τον είχαμε συνηθίσει, έκανε όλη την αίθουσα να τραγουδάει στο ρυθμό του "Lose Yourself", του τραγουδιού με το οποίο ο ίδιος το 2003 πριν, είχε κερδίσει το Όσκαρ τραγουδιού.

Η ξεκαρδιστική εισαγωγή της Ολίβια Κόλμαν

Διάσημη για το καταπληκτικό της χιούμορ, η περσινή νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου («Η Ευνοούμενη», του Γιώργου Λάνθιμου), κατάφερε να κάνει και πάλι τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές να ξεκαρδιστούν χρησιμοποιώντας τις πολύ... προσωπικές τις εμπειρίες.

«Η περσινή βραδιά (σ.σ. όταν κέρδισε το Όσκαρ) ήταν η καλύτερη στη ζωή του... συζύγου μου», είπε με ελαφρά σκανδαλιάρικο ύφος, η Κόλμαν και πρόσθεσε: «Όντως αυτό λέει. Και έχω γεννήσει τρία παιδιά. Ελπίζω λοιπόν όλοι εδώ να περνάτε τόσο καλά όσο πέρασε κι εκείνος», κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο την Κόλμαν και τις αντιδράσεις του κοινού:

Τα δάκρυα του Φίνιξ

Για να ολοκληρώσει το λόγο του, ένας δακρυσμένος Χοακίν Φίνιξ χρησιμοποίησε στίχους που είχε γράψει ο αδικοχαμένος αδερφός του, Ρίβερ, ο οποίος πέθανε πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια από καρδιακή ανεπάρκεια, ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο:

Όταν τραγούδησαν 10... «Έλσες»

Ένα από τα υποψήφια για Όσκαρ τραγούδια φέτος, ήταν από την ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα». Όταν λοιπόν στη σκηνή ανέβηκε -ως είθισται- να τραγουδήσει η ερμηνεύτρια του "Into the Unknown", Ιντίνα Μενζέλ (ή αλλιώς «Έλσα» στην ταινία), την συνόδευσαν άλλες εννέα τραγουδίστριες, οι οποίες έχουν δώσει τη φωνή τους στη συγκεκριμένη ηρωίδα, σε διαφορετικές γλώσσες, όπως τα ρωσικά, τα πολωνικά και τα γερμανικά.

Το γα@@το του Ρέι Ρομάνο

Λίγο πριν παρουσιάσουν το νικητή στην κατηγορία Καλύτερου Μακιγιάζ ο Ρέι Ρομάνο έριξε μία βόμβα. Περιγράφοντας το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των make up artists και των κομμωτών στα γυρίσματα μιας ταινίας, είπε: «Θέλω να πω αυτό που είδα από πρώτο χέρι στα γυρίσματα του "Ιρλανδού". Καθόμουν μαγεμένος. Και μετά έμπαινε μέσα ο Τζο Πέσι κι έλεγε "σήκω από τη γα@@@@νη την καρέκλα μου"».

Στις ΗΠΑ, όπου στην τηλεοπτική μετάδοση υπάρχει μια καθυστέρηση δευτερολέπτων ώστε να προλαμβάνονται τέτοια... ατυχήματα και να αντικαθιστά ένα «μπιμπ» την εκάστοτε βρισιά, η «βόμβα» του Ρομάνο δεν ακούστηκε. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως ακούστηκε... πανηγυρικά.

Η... απαίτηση των super star του Χόλιγουντ

Όταν οι υπεύθυνοι της τελετής απονομής επιχείρησαν να χαμηλώσουν τα φώτα ενώ μιλούσαν οι παραγωγοί της ταινίας «Παράσιτα» που μόλις είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η βραδιά, οι παρευρισκόμενοι, με πρώτους και καλύτερους του σταρ της πρώτης σειράς, όπως η Σαρλίζ Θερόν και ο Τομ Χανκς, αντέδρασαν έντονα.

Δείτε πώς στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Όσκαρ 2020

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις