ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος στην Έσση: Γερμανός και με ακροδεξιές απόψεις ο μακελάρης - «Γάζωσε» εννέα ανθρώπους

Λουτρό αίματος στην Έσση: Γερμανός και με ακροδεξιές απόψεις ο μακελάρης - «Γάζωσε» εννέα ανθρώπους
ASSOCIATED PRESS

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία το μακελειό με δράστη έναν άνδρα ο οποίος άνοιξε πυρ κατά θαμώνων σε δύο μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης Χάναου, στο κρατίδιο της Έσσης.

«Νεκρός μέσα στο σπίτι του» βρέθηκε ο ύποπτος για τη διάπραξη των διαδοχικών επιθέσεων στα "shisha bars" (όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα μπαρ), ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/02), η τοπική Αστυνομία.

Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Τομπίας Ρ. και έχει αφήσει μία επιστολή στην οποία εκφράζει ακροδεξιές απόψεις και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του.

Στην επιστολή του ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η Αστυνομία προς το παρόν δεν τις έχει σχολιάσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική Αστυνομία μέσω Twitter ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Δείτε εικόνες από τα σημεία των επιθέσεων στη gallery που ακολουθεί:

Μέχρι στιγμής δεν έχει έχουν δοθεί επίσημα λεπτομέρειες για το κίνητρο το οποίο όπλισε το χέρι του δράστη ή για το πώς σκοτώθηκε ούτε έχει διευκρινιστεί γιατί θεωρείται «πολύ πιθανό» ότι ήταν ο επιτιθέμενος.

Παράλληλα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Αρχικά η Αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις ήταν οκτώ (τρεις στην πρώτη και πέντε στη δεύτερη), αργότερα όμως τους ανέβασε στους εννέα καθώς υπέκυψε ένας ακόμα τραυματίας.

Αξιωματούχοι σφράγισαν και ερεύνησαν ένα διαμέρισμα στην περιοχή Κέσελσταντ, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η μια από τις δύο επιθέσεις, μετά από πληροφορίες που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το χρονικό του μακελειού

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης Χάναου και οι δύο έξω από μπαρ με ναργιλέδες, με τον δράστη να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει συνολικά εννέα άτομα και να τραυματίζει πέντε.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να φεύγει από το σημείο της πρώτης επίθεσης, για να ακολουθήσει μια δεύτερη, σε απόσταση περίπου 2 1/2 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην πρώτη επίθεση, περί τις 22:00 (τοπική ώρα) ενώ τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς. Αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ακούστηκαν περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ.

Ακολούθησε η δεύτερη επίθεση, στο "Arena Bar" με «τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες», σύμφωνα με τις Αρχές και πέντε νεκρούς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στον χώρο όπου οι θαμώνες κάπνιζαν, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, αναφέρει η εφημερίδα Bild, που προσθέτει πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για ένα φρικτό βράδυ το οποίο θα μας απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο θα το θυμόμαστε με λύπη», δήλωσε δήμαρχος του Χάναου Κλάους Καμίνσκι στην εφημερίδα "Bild".

Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες του Χάναου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Το Χάναου βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Φρανκφούρτης και έχει 100.000 κατοίκους.

Μία σύλληψη για τις πολύνεκρες επιθέσεις

Ένας ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις.

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο που ετέθη υπό κράτηση.

Οι πληροφορίες για μια τρίτη επίθεση σε άλλη περιοχή της πόλης δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Οι Τούρκοι στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο: Τώρα βεβαιώθηκα ότι θα μπουν στην συνεκμετάλλευση

Σχετικές ειδήσεις