ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Τούρκοι στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο: Τώρα βεβαιώθηκα ότι θα μπουν στην συνεκμετάλλευση

Οι Τούρκοι στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο: Τώρα βεβαιώθηκα ότι θα μπουν στην συνεκμετάλλευση

Προσέξτε. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, έγιναν δυο διαφορετικές εκδηλώσεις με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για την «ζύμωση» - προετοιμασία της κοινής γνώμης για όσα πρόκειται να συμβούν στο κοντινό μέλλον

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ωδείο Αθηνών με θέμα το εάν και κατά πόσο «Μας συμφέρει η Χάγη;», και η δεύτερη από «Το Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με τίτλο: «Προϋποθέσεις για την Ειρήνη και την Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από τις συνθέσεις των δυο εκδηλώσεων γίνεται πασιφανές που πάει το πράγμα με τους Τούρκους.

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία μαζεύτηκε μια ομάδα ανθρώπων για να μας πει ότι οι Τούρκοι θα μπουν στην συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με ένα νέο εφεύρημα που θα ακούει στο όνομα: συμπεριληπτικότητα - Inclusiveness.

Στο χωριό μου το λένε αλλιώς: Θα μπούνε από την πίσω πόρτα, θέλετε δεν θέλετε.

Ποιοι μαζεύτηκαν σε αυτή την κορυφαία σύναξη;

Από το βήμα της εκδήλωσης «Του Δικτύου» στη Μεγάλη Βρεταννία, οι πρέσβεις των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, και της Τουρκίας, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, αλλά και ο Κυριάκος Λουκάκης, Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασαν τις απόψεις τους αναφορικά με όσα απαιτούνται ως «προϋποθέσεις» προκειμένου να έχουμε «Ειρήνη και την Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ήταν κι άλλοι εκεί:

Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας), Παύλος Αποστολίδη (πρέσβης επί τιμή), Άννα Διαμαντοπούλου (πρώην υπουργός και νυν πρόεδρο «Του Δικτύου») και Δημήτρης Καιρίδης (καθηγητής διεθνών σχέσεων και νυν βουλευτής της ΝΔ).

Σε ότι αφορά την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο τέως υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο ομότιμος καθηγητής, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Χρήστος Ροζάκης.

Μόνο τα ονόματα των συμμετεχόντων στα δυο αυτά «πολιτικά γκαλά» φτάνουν για να καταλάβει κανείς που οδεύουμε.

Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα παραπάνω...

Όλο το παιχνίδι που γίνεται στο παρασκήνιο της πολιτικής ελίτ, είναι πώς θα «σερβιριστεί» αυτό στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις...

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα - Τουρκία: Στο μυαλό του Ερντογάν - Τι σημαίνει το «καζάν - καζάν»; - Ανάλυση Newsbomb.gr