ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δραματική η εξάπλωση του κοροναϊού - 1.500 νέα κρούσματα στη Λομβαρδία, 1.023 στο Βένετο

Ιταλία: Δραματική η εξάπλωση του κοροναϊού - 1.500 νέα κρούσματα στη Λομβαρδία, 1.023 στο Βένετο
ap

O περιφερειάρχης του Τορίνο ζητά ακόμη αυστηρότερα μέτρα

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δύο εκατομμύρια.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1.023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

O περιφερειάρχης του Τορίνο ζητά ακόμη αυστηρότερα μέτρα

Την ίδια ώρα, ο Αλμπέρτο Τσίριο, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο (Πεδεμόντιο), ζητά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να υιοθετήσει ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Ο Τσίριο θεωρεί ότι πρέπει να διακοπεί κάθε εμπορική δραστηριότητα και να παραμείνουν σε λειτουργία μόνο κάποιες βασικές δημόσιες υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το ίδιο αίτημα προβάλλουν με έμφαση ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, και του Βένετο Λούκα Τζάια.

Η λογική είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα κληθούν οι πολίτες να κάνουν μια ακόμη μεγαλύτερη θυσία, αλλά θα μπορέσει να περιοριστεί πιο δραστικά η διάδοση του ιού.

«Πιστεύω ότι η θέση της Λομβαρδίας υπέρ της ολικής διακοπής των εμπορικών δραστηριοτήτων, πρέπει να ληφθεί υπόψη με μεγάλη σοβαρότητα», τόνισε ο Τσίριο. Η σχετική απόφαση, όμως, θα πρέπει να ληφθεί ενδεχομένως από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Έβρο: Πτήση τουρκικών F-16 για πρώτη φορά