ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις από και προς Ισπανία - Ποιες εξαιρούνται

Κορονοϊός: Αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις από και προς Ισπανία - Ποιες εξαιρούνται
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Μετά τις πτήσεις από και προς Ιταλία, φρένο βάζει η Ελλάδα και σε αυτές που αφορούν στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 15 Μαρτίου η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, «από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας».

Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Υπενθυμίζεται πως ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε και για την Ιταλία με την οποία αναστέλλονται εως τις 29 Μαρτίου 2020 όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Εξαιρούνται οι οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary).

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ισπανία

Πάνω από 2000 νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, σε διάστημα 24 ωρών στην Ισπανία, την δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό στη χώρα που έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που δημοσιοποίησαν χθες οι Αρχές, έκανε λόγο για περισσότερα από 5.700 κρούσματα και τουλάχιστον 183 νεκρούς.

Ερημωμένη χώρα

Οι Ισπανοί μένουν στα σπίτια τους σήμερα, αφού η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια ζωή επιχειρώντας να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Η Ισπανία, η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, διέταξε χθες τα 47 εκατομμύρια κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Οι δρόμοι στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ήταν άδειοι σήμερα.

Δείτε εικόνες από την καθημερινή ζωή στην Ισπανία, στη gallery που ακολουθεί:

Όλες οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας είχαν στα πρωτοσέλιδα τους το σύνθημα της κυβέρνησης «Μαζί θα σταματήσουμε αυτό τον ιό», την ώρα που τα λεωφορεία στο κέντρο της Μαδρίτης ήταν άδεια από επιβάτες.

Μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα παραμείνουν κλειστά για 15 ημέρες, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε ένα πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της χώρας, όλες οι λιτανείες για το Πάσχα ακυρώθηκαν, την ώρα που η Βρετανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια στην Ισπανία.

Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι οι περιορισμοί θα πλήξουν την οικονομική κατάστασή τους.

«Ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά» δήλωσε ο 22χρονος Φαμπρίθιο που εργάζεται στο αεροδρόμιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ είπε χθες ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, υποσχέθηκε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να περιορίσει τις απώλειες. Η σύζυγός έχει και η ίδια προσβληθεί από τον ιό, όπως επίσης και δύο υπουργοί της κυβέρνησής του.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: ΠΡΟΣΟΧΗ - Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του

Kορονοϊός στην Ελλάδα: Κλείνει τις εκκλησίες ο Ιερώνυμος - Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου