ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: Εφιάλτης δίχως τέλος - 349 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ιταλία: Εφιάλτης δίχως τέλος - 349 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
ap

Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλέον 27.980

Σε 2.158 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 349 θανάτων σε σύγκριση με τον τελευταίο απολογισμό, χθες (1.809).

Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλέον 27.980, (3.233 νέες μολύνσεις) από τα 24.747 χθες.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Παράλληλα οι ιασθέντες σήμερα έφτασαν τους 2.749, ενώ χθες 2.335 άνθρωποι είχαν ιαθεί.

Αναλυτική, στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 14.649 κρούσματα και 1.420 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.522 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 346. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 2.473 μεταδόσεις και υπάρχουν 69 νεκροί.

Την ίδια ώρα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας.

Ο στόχος του μέτρου παραμένει ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της διάδοσης του ιού. Επιτρέπεται μόνον η μεταφορά εμπορευμάτων και η μετακίνηση κατοίκων που έχουν αποδεδειγμένες επείγουσες ανάγκες.

Παράλληλα, πέντε χωριά της Καμπανίας (στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης) ετέθησαν σε αυστηρότερη απομόνωση απ΄όλη την υπόλοιπη χώρα. Αιτία, τα δεκαέξι κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν στην περιοχή, εξαιτίας συνάθροισης ατόμων που παρακολούθησαν τελετή με συνολικά τριάντα συμμετέχοντες.

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον ιό στη γειτονική χώρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ίδια στιγμή, συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά την πειραματική χρήση ενός φαρμάκου που συνήθως χορηγείται για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά τις ημέρες αυτές υπάρχουν ενδείξεις ότι βελτιώνει την κατάσταση ασθενών με σοβαρή μορφή πνευμονίας, λόγω covid 19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, στην Νάπολη βελτιώθηκε η κατάσταση πέντε ασθενών σε σύνολο δέκα, και οκτώ σε σύνολο έντεκα στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.

Στην πόλη Λενιάνο, δε, της περιφέρειας της Λομβαρδίας, οι γιατροί δήλωσαν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι δεκατέσσερις ασθενείς, σε πειραματική χορήγηση με 16 άτομα, τα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πιο περιορισμένα.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει μια ευρύτερη πειραματικά φάση σε όλη την χώρα», δηλώνουν γιατροί του ινστιτούτου επιστημονικής έρευνας Πασκάλε της Νάπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά τα καταστήματα μένουν ανοιχτά - Ποια κλείνουν (Όλη η λίστα)

Kορονοϊός: Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του