ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρωτόγνωρες εικόνες από τους άδειους δρόμους της Αθήνας

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρωτόγνωρες εικόνες από τους άδειους δρόμους της Αθήνας

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας:  Από τις 06:00 σήμερα το πρωί (Δευτέρα 23/3) ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην χώρα - Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας- Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον παραβιάζει τα μέτρα

Άδειοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας καθώς, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Κυριακής (22/03),η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σήμερα στις 06:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου.

Έτσι, απαγορεύεται πλέον η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτεια, οι οποίοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο με άδεια, την οποία και θα συμπληρώνουν και μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

«Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. και στους οδηγούς στην Αθηνών – Λαμίας

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από οδηγούς που ξεκίνησαν το πρωί να πάνε στην εργασία τους. Ο λόγος;

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο ύψος της Κηφισιάς, αναγκάζοντας τους οδηγούς να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα. Όσοι δεν τα είχαν, τους ανάγκαζαν να γυρνούν πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόστιμα δεν επιβάλλονται σήμερα, με τους αστυνομικούς να λειτουργούν περισσότερο συμβουλευτικά προς τους οδηγούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Στην κάθοδο του Κηφισού, όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, με ελάχιστα οχήματα να κινούνται στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, για την εφαρμογή των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο που προβλέπει:

1. Αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, οι οποίοι, εκτός από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, θα επιβάλλουν και σοβαρότερες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις και επιφέρουν ακόμα και αυτόφωρα αδικήματα.

2. Θα υπάρχει επιτήρηση από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ελικόπτερα της αστυνομίας και drone, από τα οποία θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και θα επεμβαίνουν για την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων.

3. Στα διόδια θα υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και όσοι προσπαθήσουν να περάσουν χωρίς να έχουν την ειδική άδεια θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και επιστροφή στα σπίτια τους, συν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Ή των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται ανάλογα με την περίπτωση.

«Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι να εφοδιάζονται με την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας στις συμβουλές των ειδικών. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι' αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας… Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας προσωπικά να συμβάλουμε στη θωράκιση της χώρας. Να περάσουμε αυτή την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα… Είναι η ώρα του πολίτη και είμαστε πατριώτες και άνθρωποι και δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος στον όλο σχεδιασμό».

Και πυροσβέστες στους ελέγχους για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει σε πρώτη φάση μέχρι τις 6 Απριλίου, αλλά αν η κατάσταση το επιβάλει θα παραταθεί.

Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο επιστρατεύτηκε από το Υπουργείο και η Πυροσβεστική. Παράλληλα με τις ομάδες των αστυνομικών, κλιμάκια πυροσβεστών, σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στις μεγάλες πόλεις, θα επιτηρούν πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forma.gov.gr: Βεβαίωση τύπου Α’ και τύπου Β’ για τη μετακίνησή σας εκτός σπιτιού - Πότε θα «ανοίξει»

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο για αυτούς τους λόγους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι