ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός-ΗΠΑ: 827 νεκροί, πάνω από 60.000 τα κρούσματα - Στο επίκεντρο η Νέα Υόρκη

Κορονοϊός-ΗΠΑ: 827 νεκροί, πάνω από 60.000 τα κρούσματα - Στο επίκεντρο η Νέα Υόρκη
AP PHOTOS

ΚορονοϊόςΠερισσότερα από 60.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 827 από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός πως η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει να γίνεται μη ελεγχόμενη, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πρόθεσή του να «επανεκκινήσει» την αμερικανική οικονομία, σπάζοντας την καραντίνα, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία, τη 12η Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς. «Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αναφορά του μάλιστα για τις έρευνες που γίνονται στα εργαστήρια αναφορικά με την εύρεση ενός φαρμάκου και ακολούθως ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε «αμερικανικά φάρμακα, για Αμερικανούς πολίτες, για Αμερικανούς ήρωες».

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ εξέδωσε εντολή με την οποία διατάσσει να σταματήσουν όλες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια των Αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στο εξωτερικό για διάστημα 60 ημερών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στις τάξεις του στρατού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι η εντολή ισχύει για όλες τις ένοπλες δυνάμεις, το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Σημείωσε όμως ότι θα υπάρξουν και ορισμένες εξαιρέσεις. Μία από αυτές θα αφορά τις δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, η αποχώρηση των οποίων θα συνεχιστεί κανονικά.

«Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μεταφέρουμε τον ιό πίσω στην πατρίδα, δεν θα μολύνυμε άλλους, δεν θα τον εξαπλώσουμε στον στρατό» πρόσθεσε ο Έσπερ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πόσα κρούσματα θα έχουμε στην Ελλάδα σε λίγες μέρες; Προγνωστικό μοντέλο αποκαλύπτει

Κορονοϊός: Προσοχή: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες - Οι πόλεις που αναμένεται... κόλαση!

Σχετικές ειδήσεις