ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: «Ραγίζουν» καρδιές οι εικόνες - Εκκλησία γεμάτη φέρετρα στο Μπέργκαμο

Κορονοϊός Ιταλία: «Ραγίζουν» καρδιές οι εικόνες - Εκκλησία γεμάτη φέρετρα στο Μπέργκαμο

Κορονοϊός: Καταστάσεις που κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί εκτυλίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία λόγω της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του Covid 19.

Σαράντα πέντε φέρετρα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 25 Μαρτίου στην εκκλησία του Σαν Τζουζέπε, στην πόλη Σεριάτε του Μπέργκαμο.

Τα φέρετρα μεταφέρθηκαν στην εκκλησία προκειμένου ο ιερέας της περιοχής να «διαβάσει» μία τελευταία προσευχή και στη συνέχεια, αυτά να μεταφερθούν σε άλλη πόλη ώστε να αποτεφρωθούν.

Δείτε την gallery:


Τα φέρετρα τοποθετήθηκαν σε αριθμημένες θέσεις, στο δάπεδο της εκκλησίας, πριν ολοκληρωθεί η σύντομη τελετή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εξωτερικό χώρο από ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό με λευκές προστατευτικές στολές και μάσκες και φορτώθηκαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να οδηγηθούν για αποτέφρωση σε ένα κρεματόριο στην Φερράρα στην επαρχία Εμίλια Ρομάνα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Δεν τους βάζουμε στο υπόστεγο, αλλά μέσα σε μία εκκλησία, δηλαδή τον Οίκο του Κυρίου» δήλωσε ο ιερέας της ενορίας Ντον Μάριο.

Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λομβαρδία

Ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας στην Λομβαρδία αυξήθηκε κατά 2.500 σήμερα, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ατίλιο Φοντάνα.

«Οι σημερινοί αριθμοί δεν είναι καλοί, δυστυχώς. Υπήρξε κατακόρυφη άνοδος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ατίλιο Φοντάνα εξηγώντας ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 2.500 των κρουσμάτων σε 24 ώρες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή της Λομβαρδίας χθες είχε αυξηθεί κατά 1.643 στα 32.346.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ξεχάστε τις μαζικές εξόδους το Πάσχα – Σκέψεις για κλείσιμο των διοδίων

Σχετικές ειδήσεις