ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: Η μακάβρια πομπή των στρατιωτικών φορτηγών με τα φέρετρα στο Μπέργκαμο (pics)

Κορονοϊός Ιταλία: Η μακάβρια πομπή των στρατιωτικών φορτηγών με τα φέρετρα στο Μπέργκαμο (pics)

ΚορονοϊόςΕδώ και πολλές ημέρες, μια μακάβρια πομπή αναχωρεί τακτικά από το κοιμητήριο του Μπέργκαμο: στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν προς άλλες κοινότητες τις σορούς των θυμάτων του νέου κορονοϊού, υπερβολικά πολλές για το κρεματόριο της πόλης.

Σήμερα το πρωί, ένα κομβόι στρατιωτικών φορτηγών μετέφερε πέντε σορούς στην Τζεμόνα, στη γειτονική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, κοντά στη Λομβαρδία, περιγράφει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε την gallery:

«Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων αυτές τις εβδομάδες εμποδίζει το κρεματόριο του Μπέργκαμο να καταφέρει να ανταποκριθεί μονάχο του στις ανάγκες και για αυτόν τον λόγο η κοινότητα ενέπλεξε και άλλες πόλεις για να συνδράμουν σε αυτές τις επιχειρήσεις» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η δημοτική αρχή της πόλης της Λομβαρδίας.

Μία ημέρα πριν, «113 τεφροδόχοι επέστρεψαν από τη Μπολόνια, τη Μοδένα, τη Φεράρα και το Κοπάρο, στην Εμίλια Ρομάνια» αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Συγκλονιστικές εικόνες από καμιά πενηνταριά φέρετρα, που είχαν παρατάξει στον ναό του Αγίου Ιωσήφ στο Μπέργκαμο, όπως και άλλα λίγο πριν αποτεφρωθούν, μεταδόθηκαν από ιταλικά ΜΜΕ χθες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Οι εργαζόμενοι του κοιμητηρίου και οι δημοτικοί υπάλληλοι εφαρμόζουν μια μέθοδο εργασίας που τους επιτρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο, διότι οι οικογένειες των ανθρώπων που φεύγουν από κοντά μας δεν έχουν παρά ένα λεπτό για να συγκεντρωθούν και να τους αποχαιρετίσουν» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τζιάκομο Αντζελόνι.

Ο ίδιος περιγράφει ότι στο Μπέργκαμο, που έχει ερημώσει εδώ και εβδομάδες λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η μόνη κίνηση που καταγράφεται είναι από τις οικογένειες των θυμάτων, μπροστά από το κοιμητήριο.

«Είδαμε τη ζήτηση για αποτεφρώσεις να αυξάνεται μέρα με την ημέρα και ο μοναδικός τρόπος να διαχειριστούμε την κατάσταση, που επιτρέπει επίσης το να μειώσουμε τα έξοδα για τους συγγενείς, είναι να μεταφέρουμε τις σορούς σε άλλες περιοχές», εξηγεί ο αντιδήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ξεχάστε τις μαζικές εξόδους το Πάσχα – Σκέψεις για κλείσιμο των διοδίων

Σχετικές ειδήσεις