ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Δολοφόνησε την σύντροφό του εν μέσω αναγκαστικής καραντίνας

Σοκ: Δολοφόνησε την σύντροφό του εν μέσω αναγκαστικής καραντίνας

Κορονοϊός: Μια 27χρονη από τη Σικελία δολοφονήθηκε την Τρίτη (31/03) διά στραγγαλισμού από τον σύντροφό της, μια υπόθεση γυναικοκτονίας που αναζωπυρώνει στην Ιταλία τις ανησυχίες για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που υποχρεώνονται σε μια «αναγκαστική συγκατοίκηση» εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε στο Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσήνη. Ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς για να καταγγείλει την πράξη του, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το θύμα, ηλικίας 27 ετών, σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μεσσήνης.

Δείτε την gallery:

Προτού ειδοποιήσει τις αρχές, ο δολοφόνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όμως η άφιξή τους στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή... απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θρίλερ με τη γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Αλεξάνδρα: Ιχνηλατούνται οι επαφές της

Σχετικές ειδήσεις