ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον - «Προσευχόμαστε για εκείνον», είπε ο Τραμπ

Κορονοϊός: Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον - «Προσευχόμαστε για εκείνον», είπε ο Τραμπ
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον εισήχθη σε νοσοκομείο «προληπτικά», σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, καθώς συνεχίζει να έχει συμπτώματα, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

«Μετά από τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε (σ.σ. το βράδυ της Κυριακής) στο νοσοκομείο για εξετάσεις», ανέφερε το γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός έχει επίμονα συμπτώματα του κορονοϊού, δέκα ημέρες αφού αποδείχθηκε θετικός στον ιό», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος Τζόνσον, έγινε στις 27 Μαρτίου ο πρώτος ηγέτης μεγάλης χώρας, που ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μπήκε αμέσως σε καραντίνα στη Ντάουνινγκ Στριτ και την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι παρέμενε εκεί καθώς είχε υψηλό πυρετό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Οι εκπρόσωποί του επιμένουν ότι δεν πρόκειται για έκτακτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και ότι ο Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε σταθερή βάση μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε επίσης ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στη χώρα του.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι — για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα — οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη, μολαταύτα άλλοι σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.

«Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο

Σχετικές ειδήσεις