ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που χαλαρώνει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία

Κορονοϊός: Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που χαλαρώνει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία
Associated Press

Η Αυστρία σχεδιάζει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού από τις 14 Απριλίου, αρχής γενομένης από την επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, και σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμοσθεί διαδοχικά τους επόμενους μήνες.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας κατά βήματα» δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει «την μέγιστη πειθαρχία». Θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα την 1η Μαΐου, στην συνέχεια εστιατόρια και ξενοδοχεία στα μέσα του Μαΐου. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα παραμείνουν σε απαγόρευση μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο

«Ενεργήσαμε γρήγορα και δραστικά» σε σχέση με άλλες χώρες «και αποτρέψαμε το χειρότερο», δήλωσε ο καγκελάριος, καθώς η αυστριακή κυβέρνηση επέβαλε κατ΄οίκον περιορισμό του πληθυσμού στις 15 Μαρτίου, παράλληλα με το κλείσιμο των καταστημάτων, πλην όσων καλύπτουν βασικές ανάγκες.

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα είναι καθοριστική» για να αξιολογηθεί αν η σταδιακή άρση των περιορισμών μπορεί να εφαρμοσθεί, δήλωσε ο καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι θα γίνεται συστηματική αξιολόγηση των μέτρων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τα μέσα του Μαΐου, ενώ ο περιορισμός των μετακινήσεων θα ισχύει μέχρι το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάσθηκε σήμερα.

Στο πλαίσιο του κατ' οίκον περιορισμού, οι Αυστριακοί μπορούν να μετακινούνται εάν η τηλεργασία δεν είναι δυνατή, για να κάνουν τα αναγκαία ψώνια, για να συνδράμουν πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς περιορισμό περιμέτρου μετακίνησης.

Στο πλαίσιο της σταδιακής επανάληψης των δραστηριοτήτων, η μάσκα, υποχρεωτική από σήμερα στα σούπερ μάρκετ, θα γίνει υποχρεωτική και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα καταστήματα που θα επαναλειτουργούν σταδιακά. Τα βασικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού θα εφαρμόζονται αυστηρότερα από ποτέ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων μειώνεται καθημερινά στην Αυστρία εδώ και μία εβδομάδα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται σε 12.058 σε μία χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 204 ανθρώπων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Είδαν αυτοκίνητο να κινείται περίεργα - Έπαθαν σοκ μόλις είδαν ποιος το οδηγούσε (pics+vid)

Σχετικές ειδήσεις