ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Μεγάλη Βρετανία σε σοκ - Άλλοι 887 νεκροί σε μία ημέρα

Κορονοϊός: Η Μεγάλη Βρετανία σε σοκ - Άλλοι 887 νεκροί σε μία ημέρα

Ακόμη 887 νεκροί από κορονοϊό καταγράφηκαν σε μία ημέρα στη Βρετανία. Το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία είναι 7.984.

Ραγδαία αύξηση σημειώνουν οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 887 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 7.984.

Στη Σκωτία κατέληξαν 81 άνθρωποι (447 μέχρι σήμερα) και στην Ουαλία 41 (286 συνολικά).

Σύμφωνα με το NHS, αυτά δεν είναι τα τελικά στοιχεία καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί όλες οι περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία πρόκειται να αλλάξουν.

Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Εξακολουθεί να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην εντατική όπου πέρασε και το τρίτο βράδυ του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

«Είχε μία καλή νύχτα και συνεχίζει να βελτιώνεται στην εντατική του νοσοκομείου St Tomas. Είναι σε καλή διάθεση» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει τη θεραπεία με οξυγόνο και είναι σε θέση να επικοινωνήσει με το Νο10 εάν χρειαστεί.

Αν και αργότερα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή Cobra, υπό το συντονισμό του υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ για να διερευνήσει την πιθανότητα επανεξέτασης των μέτρων κοινωνικής απόστασης, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το καθολικό lockdown αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς παραμένει ο στόχος της μείωσης του ποσοστού μετάδοσης του κορονοϊού που φαίνεται να επιτυγχάνεται από την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η στρατηγική είναι η συνέχιση των υπαρχόντων μέτρων, στα οποία οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι σε μία κρίσιμη καμπή για την πανδημία.

«Εργαζόμαστε για μία στρατηγική εξόδου, αλλά οι πολίτες θέλουν να επικεντρωθούμε στο να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, ενόσω θα ενισχύουμε το NHS για να σώζονται ζωές» είπε και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε συστηματικά γι' αυτό, αλλά η κορύφωση δεν έχει έρθει και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα προς όλους να μείνουν στο σπίτι για να σωθούν ζωές».

Ακόμη ανακοίνωσε ότι χθες διανεμήθηκαν 33 εκατομμύρια τεμάχια προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός τους τον τελευταίο μήνα έφτασε τα 600 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά το lockdown, η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε χθες τη συνέχιση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα η τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση των καθολικών μέτρων και μετά το Πάσχα, με την πιθανότητα να εξακολουθήσουν για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ