ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Προσοχή! Δείτε τι να προσέχετε όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Προσοχή! Δείτε τι να προσέχετε όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ
IN TIME

Κορονοϊός: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφήνει το ελεύθερο στους πολίτες να κάνουν τις αγορές τους κυρίως σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ωστόσο εκείνοι με την σειρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων αγορών

Στην Αγγλία, για παράδειγμα, οι ειδικοί έχουν εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες, έτσι ώστε ο κόσμος να μην κινδυνεύει ο κόσμος την ώρα που κάνει τα ψώνια του.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές λοιπόν, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των αγορών τους;

Το Chartered Institute of Environmental Health (CIEH) σε συνεργασία με την Environmental Health Association of Ireland (EHAI) και το Irish Global Health Network (IGHN) έχουν δημιουργήσει ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων με οδηγίες.

Σε αυτό επισημαίνονται τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, ενώ επίσης διευκρινίζεται τι πρέπει να κάνουν και τα ίδια τα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να σημειώθεί πως το έγγραφο τονίζει, ότι «δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις COVID-19 που έχουν συνδεθεί με μολυσμένα τρόφιμα, αλλά ότι ο κύριος κίνδυνος για τους αγοραστές είναι να έρθουν σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο».

Οδηγίες πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ

Αν δεν μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας online, πρέπει να προσέξετε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αρχικά, σκεφτείτε αν είναι απαραίτητο να πάτε. Περιμένετε να συγκεντρωθούν αρκετά πράγματα που θέλετε να αγοράσετε, πριν μετακινηθείτε άσκοπα. Κάντε μια λίστα με το τι έχετε, πότε λήγουν και τι σας χρειάζεται.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν νιώθετε καλά, καλύτερα να το αποφύγετε να πάτε. Αν έχετε παιδιά, μην τα πάρετε μαζί σας. Οι αγορές στο σούπερ μάρκετ, δεν είναι πλέον βόλτα για να περάσει η ώρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

Οδηγίες κατά τη διάρκεια των αγορών σας

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται απολύμανση των καλαθιών και των καροτσιών, αλλά και οι πελάτες να διατηρούν την κοινωνική απόσταση.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των άλλων αγοραστών, τόσο μέσα στο σούπερ μάρκετ, όσο και έξω από αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε, για παράδειγμα, για να μπείτε μέσα στο κατάστημα.
  • Φέρτε το δικό σας απολυμαντικό χεριών. Αν πρέπει να πάρετε καλάθι ή καρότσι, ρωτήστε εάν έχει απολυμανθεί από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Εάν όχι, απολυμάνετε το, είτε με το δικό σας απολυμαντικό, είτε με αυτό που παρέχεται από το κατάστημα.
  • Αποφύγετε την επαφή με τις επιφάνειες όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Μην καθυστερείτε όταν ψωνίζετε ή πιάνετε την κουβέντα με το προσωπικό, με γείτονες ή φίλους.
  • Χρησιμοποιήστε ανέπαφη πληρωμή αν είναι δυνατόν.
  • Χρησιμοποιήστε το ίδιο χέρι για να παραλάβετε τα προϊόντα και να καθαρίσετε τα χέρια σας αφού φύγετε από το σούπερ μάρκετ.

Οδηγίες μετά τα ψώνια

Δείτε τι να κάνετε στη gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων