Χλιδή: Μέσα στο ακριβότερο σπίτι του πλανήτη - Δείτε το παλάτι που κοστίζει 275 εκατομμύρια ευρώ

Newsbomb

Το Chateau Louis XIV του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κάνει το Μπάκιγχαμ να μοιάζει μπροστά του με... καλύβα!

Η τιμή πώλησής του ήταν το 2015 το αστρονομικό ποσό των 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βρίσκεται στο Λουβεσιέν της Γαλλίας και το όνομά του είναι Chateau Louis XIV. Απλώνεται σε μια έκταση 50.000 στρεμμάτων και το υπερπολυτελές-παραμυθένιο ακίνητό του είναι 4.645 τετραγωνικά μέτρα.

Αρχικά, ό,τι υπήρχε γκρεμίστηκε προκειμένου να χτιστεί το εντυπωσιακό οίκημα που αντλεί έμπνευση από τους πύργους του 17ου αιώνα και βρίσκεται στο σημείο όπου κάποτε στεγαζόταν η φρουρά που προστάτευε τον Λουδοβίκο ΙΔ’.

Στην είσοδό του, μάλιστα, υπάρχει αντίγραφο του σιντριβανιού του Απόλλωνα από τις Βερσαλλίες, τα αγάλματα του οποίου είναι καλυμμένα με φύλλα χρυσού.

Στην πρόσοψη βρίσκεται ένα εκπληκτικό ρολόι από χαλκό και σμάλτο, ίδιο ακριβώς με αυτό που υπάρχει στις Βερσαλλίες.

Ο ανιψιός του γνωστού εμπόρου όπλων Ανταμ Κασόγκι, ο Εμάντ Κασόγκι, ανέλαβε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του πρίγκιπα και για τον λόγο αυτό προσέλαβε πάνω από 200 εργάτες, τεχνικούς και διακοσμητές προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Το παλάτι διαθέτει ιδιωτικό κινηματογράφο, night club, γήπεδο τένις και σκουός, δύο αίθουσες χορού, δύο εσωτερικές πισίνες και μία εξωτερική, 10 υπνοδωμάτια, αίθουσα κινηματογράφου και θεάτρου, βιβλιοθήκες και κελάρι με περισσότερες από 3.000 φιάλες κρασιού και σαμπάνιας.

Τα ταβάνια του ξεπερνούν σε ύψος τα 15 μέτρα και είναι γεμάτα από εξαιρετικές τοιχογραφίες που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη με τον περίτεχνο σχεδιασμό τους, ενώ το δωμάτιο διαλογισμού μπορεί να κόψει την ανάσα ακόμη και σε εκείνον που έχει αποκτήσει... διδακτορικό στη θέαση απύθμενης πολυτέλειας και εκκεντρικότητας.

Η αίθουσα διαλογισμού μοιάζει σαν να βρίσκεται στον βυθό του ωκεανού καθώς περιβάλλεται από ένα απέραντο ενυδρείο αντί για κανονικούς τοίχους και οροφή. Οποιος μπαίνει μέσα στον χώρο νιώθει σαν να αγκαλιάζεται από τα πλάσματα του βυθού που κολυμπούν τριγύρω του και πάνω από το κεφάλι του.

Τα μέτρα ασφάλειας είναι φυσικά δρακόντεια, καθώς περιμετρικά υπάρχουν περισσότερες από 40 κάμερες που καλύπτουν κάθε σημείο της τεράστιας έκτασης, ενώ μεγάλος αριθμός ανδρών φρουρεί την περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του υπερπολυτελούς ακινήτου, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είναι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχος του θρόνου. Στα 34 του, έχει συνδεθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δείτε στην παρακάτω gallery το πανέμορφο παλάτι:

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved