ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία και τρόνος: H επόμενη πανδημία έρχεται - Από πού θα ξεκινήσει

Αγωνία και τρόνος: H επόμενη πανδημία έρχεται - Από πού θα ξεκινήσει

Φαίνεται πως ο κορονοϊός δεν θα είναι η τελευταία πανδημία με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο πλανήτης.

Μια μελέτη που προκαλεί τρόμο φέρνει την ανθρωπότητα ξανά στην θέση του... κυνηγημένου από την πανδημία, καθώς η κλιματική αλλαγή ίσως κρύβει θανάσιμα μυστικά.

Ο Dr. Dennis Carroll είναι Αμερικανός λοιμωξιολόγος και μάλιστα είναι εκείνος ο οποίος είχε προβλέψει το ξέσπασμα του κορονοϊού, τονίζοντας τότε πως σύντομα ο πλανήτης θα έρθει αντιμέτωπος με μια πανδημία και πρέπει να είναι προετοιμασμένος.

Και τώρα, ο Carroll κρούει για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων θα εξαπολύσει μια δεύτερη, άγνωστη στους επιστήμονες, πανδημία με ολέθρια αποτελέσματα.

Μιλώντας στην Metro Online, ο Carroll εξήγησε: «Ο κόσμος σε περίπτωση που λιώσουν και άλλο οι πάγοι, θα έρθει αντιμέτωπος με αρχαία μικρόβια, τα οποία διατηρούνται κάτω από την παγωμένη τούνδρα»!

«Πάγωσαν» οι επιστήμονες: Τι έφερε στο φως το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτικό Ωκεανό (pics-vid)

Προφανώς ο Carroll αναφέρεται στην Αρκτική και την Ανταρκτική, τα δυο πιο παγωμένα μέρη του πλανήτη, οι πάγοι των οποίων εδώ και ένα χρόνο, λιώνουν με τεράστια ταχύτητα».

Ουσιαστικά ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος παρομοιάζει αυτή την στιγμή τους πάγους με ψυγείο συντήρησης των ιών, οι οποίοι κάποια στιγμή (αν και εφόσον φυσικά υπάρχουν) θα εξαπολυθούν στον πλανήτη μας.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι ο πρώτος λοιμωξιολόγος που εκφράζει τον φόβο του σχετικά με το λιώσιμο των πάγων και την πιθανότητα νέων ιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην κανονικότητα: Οι γεμάτες πλατείες, τα ΜΑΤ και η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις