Άρση μέτρων: Πότε αρχίζουν οι εσωτερικές πτήσεις - Το σχέδιο του Μαξίμου ενόψει καλοκαιριού

Κορονοϊός - Άρση μέτρων: Την αύξηση των εσωτερικών πτήσεων από τις 18 Μαΐου εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, ημερομηνία που συμπίπτει με το «άνοιγμα» των μετακινήσεων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
Άρση μέτρων: Πότε αρχίζουν οι εσωτερικές πτήσεις - Το σχέδιο του Μαξίμου ενόψει καλοκαιριού
INTIME NEWS
3'

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», παρά τις τελευταίες αρρυθμίες με όσα συμβαίνουν τοπικά σε γειτονιές και πλατείες, η χαμηλή και ελεγχόμενη εξάπλωση της νόσου επιτρέπει στην κυβέρνηση να εξετάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματα και να μη φεύγει από το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη τεθεί. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, εξετάζεται σοβαρά την 18η Μαΐου να μπουν νέες πτήσεις που θα εξυπηρετούν το κοινό πολύ ευρύτερα και όχι μόνο για συγκεκριμένους λόγους όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα (π.χ. για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους).

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία της 18ης Μαΐου ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βάζοντας στο τραπέζι και την εναλλακτική ημερομηνία της 25ης Μαΐου. Η απόσταση μιας εβδομάδας, είτε πιο νωρίς είτε πιο αργά, είναι κάτι που στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς όλα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου.

Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να υπάρχει άνοιγμα όσο το δυνατόν νωρίτερα και όσο το δυνατόν πιο πολλών κλάδων. Καμία κυβέρνηση που βλέπει τα κρατικά έσοδα να συρρικνώνονται και τις επαγγελματικές ομάδες να ταλαιπωρούνται δεν επιθυμεί παράταση αυτής της κατάστασης. Πρέπει, ωστόσο, πάντα να υπάρχει το πράσινο φως από τους ειδικούς, καθώς σε μία κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, ένα πισωγύρισμα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο και πιο οδυνηρό για το μέλλον.

Όσον αφορά το πρωτόκολλο που θα ισχύσει για τις πτήσεις αναμένονται οδηγίες και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων, καθώς οι κανόνες στις αερομεταφορές είναι κοινοί. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στις 18 Μαΐου δεν αποκλείεται να επιτραπεί και το ταξίδι με τρένο. Παράλληλα, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα κρίκοι του τουριστικού κλάδου που δεν δημιουργούν μεγάλους κινδύνους, προσανατολίζεται την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 18 Μαΐου, να επιτρέψει στα ιδιωτικά σκάφη να ανάψουν μηχανές με την υποχρέωση πως ο απόπλους και ο κατάπλους θα γίνει στο ίδιο μέρος. Δηλαδή δεν θα μπορούν να επισκεφθούν νησί.

Εξορμήσεις εκτός Αθήνας για τον πρωθυπουργό

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αρχίζει να βγαίνει και πάλι από το Μαξίμου κάνοντας προσωπικές επαφές –με αποστάσεις βεβαίως– με τους πολίτες. Χθες, βρέθηκε στο Παγκράτι όπου συνομίλησε με μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αποκομίζοντας προσωπική εικόνα για την κατάσταση. Όπως φάνηκε από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ρωτούσε σχεδόν όλους τους επιχειρηματίες και τους πολίτες πώς βλέπουν την κατάσταση, αν τηρούνται τα μέτρα και αν υπάρχει δουλειά. Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και εκτός Αθήνας, μετά την άρση των περιορισμών στις 18 Μαΐου εκτός απροόπτου, σε μια επιχείρηση «επιστροφή στην καθημερινότητα» που από εδώ και πέρα θα είναι διαρκής και όλο και πιο έντονη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην κανονικότητα: Οι γεμάτες πλατείες, τα ΜΑΤ και η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή