ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Το ένα τρίτο της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού, της AstraZeneca, θα δοθούν στις ΗΠΑ.

Από το ένα εκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου που θα βρει η φαρμακευτική κατά του κορονοϊού, τα 300 εκατομμύρια είναι ήδη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι χώρες παγκοσμίως, έχουν στρέψει τα «βέλη» τους ούτως ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερες δόσεις, παρότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από το υπουργείο Υγείας, να χορηγήσει 1,2 δισ δολάρια στην έρευνα εκ μέρους της AstraZeneca και έτσι να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19 και τώρα ονομάζεται AZD1222, παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πατενταρίστηκε από την AstraZeneca.

Με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με τις ΗΠΑ στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών θα χορηγηθεί σε 30.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η AstraZeneca, με την βάση της στο Κέιμπριτζ, υποστηρίζει ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και θα μπορεί να παρασκευάσει συνολικά 1 δισεκατομμύριο δόσεις με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου AZD1222 ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε πάνω από 1.000 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 55 ετών σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Δυνατά στην μάχη, βρίσκονται και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc (PFE.N), η Johnson & Johnson (JNJ.N) και η Sanofi (SASY.PA).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μειωμένος ΦΠΑ: Πόσο θα πληρώνουμε το εισιτήριο στα ΜΜΜ - Η πρόταση Καραμανλή

Σχετικές ειδήσεις