ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών σχεδίαζε δολοφονίες μη μουσουλμάνων ξένων

Τούρκος βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών σχεδίαζε δολοφονίες μη μουσουλμάνων ξένων

Συνταξιούχος συνταγματάρχης και τακτικός σχολιαστής σε φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά Μέσα της Τουρκίας μελετούσε σχέδιο δολοφονίας μη Τούρκων και μη Μουσουλμάνων που ζούσαν στη χώρα, όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Nordic Monitor, το σχέδιο του Coskun Basbug γνωστός στην Τουρκία και με το ψευδώνυμο «Coco», συνταγματάρχης ε.α. που αποστρατεύτηκε το 2010 ενώ υπηρετούσε στη Διεύθυνση Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, αποκαλύφθηκε μετά από υποκλοπή των τηλεφωνικών του συνομιλιών, στο πλαίσιο της πολυετούς έρευνας.

Συνομιλώντας με στενό του φίλο, ο συνταγματάρχης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με την κατάσταση στην Τουρκία και άσκησε δριμεία κριτική κατά των δικαιωμάτων των μειονοτικών κοινοτήτων, ανάμεσα στους οποίους και οι Εβραίοι της Τουρκίας.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2011, ο Basbug μιλούσε στο τηλέφωνο με τον στενό του φίλο Ersin Kaymakci λέγοντας: «Ξεκινάμε πόλεμο, αδελφέ», με τον συνομιλητή του να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις λέγοντας ότι οι μη Μουσουλμάνοι και μη Τούρκοι πρέπει να φύγουν από τη χώρα, χωρίς να είναι αναγκαίος ένας πόλεμος.

«Όχι χωρίς να πάρουμε τη ζωή αυτών των σκουπιδιών», φέρεται να απάντησε ο Τούρκος συνταγματάρχης.

Η σκανδαλώδης συνομιλία αργότερα στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο θα εντοπίζουν και θα ταυτοποιούν τους «εχθρούς», δηλαδή τους μη Τούρκους και μη Μουσουλμάνους. Οι δύο άντρες καυχιόντουσαν για το πώς θα τους φορτώσουν σε λεωφορεία μεγάλης χωρητικότητας για μαζικές εκκαθαρίσεις.

Ο Kaymakci επαίνεσε τον Basbug για την επινόηση αυτού που περιέγραψε ως μια τεχνική για την αναγνώριση των μη μουσουλμάνων / μη-Τούρκων: θα ελέγχουν την καρωτίδα τους βάζοντας στον λαιμό τους τα δάχτυλά τους.

Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας ο Basbug εξηγεί πώς διδάσκει τον γιο του τη σημασία του να είναι ένας υπερήφανος Τούρκος βάζοντάς τον να παρακολουθήσει την παλιά τουρκική ταινίας «Tarkan: Viking Kani» (Ταρκάν και το Αίμα των Βίκινγκς), παραγωγής 1971.

Η ταινία πραγματεύεται την υπόθεση απαγωγής ενός κοριτσιού από τους Βίκινγκς προκειμένου αυτό να προσφερθεί ως θυσία στον ημίθεό τους, αλλά ένας ηρωικός Τούρκος με το όνομα Ταρκάν, με τη βοήθεια του σκύλου του, Κουρτ, διασώζει το κορίτσι.

Ο Basbug ακούγεται να λέει ότι εξηγεί στον γιο του ότι οι Βίκινγκς σκότωναν μωρά και ότι ευγνωμονεί εκείνους που προωθούσαν κάποτε το τουρκικό πνεύμα μέσα από τέτοιες ταινίες.


Η αφίσα της ταινίας «Ταρκάν και το Αίμα των Βίκινγκς», παραγωγής 1971.

Η υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του συνταγματάρχη έγινε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας εξαιτίας της συμμετοχής του σε κύκλωμα sex trafficking και πορνείας με θύματα γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες και αλλοδαπές.

Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν πληροφοριών τον Αύγουστο του 2010 ενώ το πρώτο κύμα των συλλήψεων έγινε στις 9 και 10 Μαΐου 2012.

Οι ερευνητές εργάζονταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση επί δύο χρόνια. Ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες απόρρητων εγγράφων, βρίσκονται εμπιστευτικά έγραφα από το ΝΑΤΟ και το FBI τα οποία είχαν έρθει στην κατοχή της τουρκικής κυβέρνησης ως μέλος της συμμαχίας.

Γνωστός για τις ακραίες του θέσεις, ο Basbug, o οποίος εμφανίζεται ως ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε πρόσφατα στο τουρκικό δίκτυο Αl Haber, που ελέγχεται από την οικογένεια Ερντογάν, ότι το Ισραήλ είναι αυτό που κατασκεύασε τον κορωνοϊό και τώρα θα αρχίσει να εφοδιάζει τον κόσμο με το αντίδοτο.

«Οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές έχουν οργανώσει και επεξεργαστεί τον κορωνοϊό ως βιολογικό όπλο όπως ακριβώς και την γρίπη των πτηνών» για να «σχεδιάσουν τον κόσμο, να καταλάβουν τις χώρες και να καταστρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό», είπε ο συνταγματάρχης ενώ σε άλλες δηλώσεις του, μίλησε για «βιολογικό πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πακέτο στήριξης 750 δισ. ευρώ θα προτείνει η Κομισιόν - Πόσα αντιστοιχούν στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις