ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν: Ο καρκίνος και η επιληψία - Όλη η αλήθεια

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν: Ο καρκίνος και η επιληψία - Όλη η αλήθεια
ASSOCIATED PRESS

Έγγραφα - σοκ ήρθαν στη δημοσιότητα και φουντώνουν ξανά τις φήμες για την υγεία του Τούρκου πρόεδρου.

Δημοσίευμα του Nordic Monitor παρουσιάζει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας,

Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου άρχισαν να οργιάζουν τα τελευταία χρόνια μετά την λιποθυμία του κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι.

Το Nordic Monitor, επανήλθε στο θέμα παρουσιάζοντας έγγραφα και όπως τονίζει απαντάει με «τεκμήρια» στο ερώτημα τι συμβαίνει με την υγεία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα της ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει δώσει πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ πάσχει και από βαριά επιληψία.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 – σε ηλικία 57 ετών - υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρμαρά από μια ομάδα εννέα χειρουργών με επικεφαλής τον Μπούργκα και τον βοηθό του, δρα Μπαλίκ. Σε αυτή, αφαιερέθηκαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά του παχέος εντέρου του Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, ο καρκίνος αποκαλύφθηκε σε εξέταση, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί για πεπτικά προβλήματα. Μετά από εξετάσεις, ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο στο 3ο στάδιο.

Χειρουργός που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση του σημερινού Τούρκου προέδρου, επεσήμανε (χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά του) στο Nordic Monitor ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά όχι σε ακτινοβολίες.

Η επίσημη δημόσια ενημέρωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο ημέρες μετά, από το γραφείο του πρωθυπουργού και ανέφερε ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα, χωρίς να γίνεται λόγος για καρκίνο ή όγκο. «Όλα πήγαν περίφημα και ο πρόεδρος θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες στη δουλειά».

Από την τότε υπουργός Υγείας, είχε δηλώσει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι υγιέστατος. «Οι γιατροί απλώς του πρότειναν να ξεκουραστεί», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα της επιληψίας

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες Nordic Monitor, ο Ερντογάν πάσχει και από επιληψία. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Εθνοσυνέλευση έπαθε ξαφνικά κρίση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, Güven. Το γραφείο του έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι έπεσε η αρτηριακή του πίεση, εξαιτίας της νηστείας για το Ραμαζάνι.

Στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Ο ίδιος έδωσε εντολή να απομακρύνθηκαν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο.

Όπως αναφέρει το Nordic Monitor η νευρολόγος δρ. Fethiye Sümer Güllap ήταν η πρώτη που εξέτασε τον Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος υπέφερε από κρίση επιληψίας. Αργότερα, η γιατρός ανέφερε ότι τα σχετικά έγγραφα εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο. Η γιατρός έχασε τη ζωή της σε ηλικία 42 ετών, κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζόι ήταν εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες του Ερντογάν, όταν μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Συνελήφθη από τους σωματοφύλακες του προέδρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στην Καλλιθέα: Νέο χειρουργείο για την 34χρονη-«Δεν έχει προκύψει κάτι από τις καταθέσεις»

Σχετικές ειδήσεις