ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλίας: Για ένατη διαδοχική μέρα κάτω από 100 ο ημερήσιος αριθμός θανάτων

Κορονοϊός Γαλλίας: Για ένατη διαδοχική μέρα κάτω από 100 ο ημερήσιος αριθμός θανάτων

ΚορονοϊόςΓια ένατη διαδοχική μέρα οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στην Γαλλία κυμάνθηκαν κάτω από 100 εντός ενός εικοσιτετραώρου, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52 θάνατοι, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 28.714, ο τέταρτος μεγαλύτερος εθνικός απολογισμός παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση συνιστά να μην ταξιδέψουν οι πολίτες φέτος το καλοκαίρι στο εξωτερικό

Η γαλλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και συνιστά να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία, δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Περιβάλλοντος Ελιζαμπέτ Μπορν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσουν οι συμπατριώτες του να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς φέτος και ότι ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσας παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να ανοίξουν τα πάρκα επειδή οι Παριζιάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπους, τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τα κλειστά πάρκα, όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις επανεκκινούν από 1η Ιουνίου - Αναλυτική λίστα

Σχετικές ειδήσεις