ΚΟΣΜΟΣ

Δύσκολες ώρες για γνωστή παρουσιάστρια – Στην εντατική ο σύζυγός της

Δύσκολες ώρες για γνωστή παρουσιάστρια – Στην εντατική ο σύζυγός της

Ελπίζει σε ένα θαύμα…

Το δικό της δράμα περνάει η γνωστή Βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Kate Garraway αφού ο άνδρας της – θύμα του κορονοϊού – βρίσκεται στην εντατική δέκα εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Sun o σύζυγος της Kate Garraway Derek είναι σε κρίσιμη κατάσταση και όπως εξομολογείτε η ίδια, έχει προετοιμαστεί από τους γιατρούς για το «χειρότερο σενάριο» της.

Δείτε την gallery:

Και προσθέτει: «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα πριν από δύο εβδομάδες από τον γιατρό στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ήταν αργά το βράδυ την Παρασκευή και θυμάμαι ακριβώς πού καθόμουν και τι φορούσα. Η πρώτη μου ερώτηση, αυτή που πάντα ρωτούσα όταν καλούσε το νοσοκομείο, ήταν: Είναι καλά ο Ντέρεκ; Η απάντηση ήταν ότι ζούσε. Μετά με ρώτησε ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου. Είπα, “Να χάσω τον Ντέρεκ” και απάντησε, “Λοιπόν, τώρα νομίζω ότι πρέπει να σας δώσω ένα δεύτερο άσχημο σενάριο για το οποίος θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη. Δεν ξέρουμε αν ο σύζυγός σας μπορεί να ανακάμψει. Θα γνωρίζουμε τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες».

Αυξάνονται οι νεκροί στην Βρετανία

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 204 φθάνοντας στους 40.465, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περιλαμβανομένων των ύποπτων θανάτων από την νόσο, ο αριθμός των νεκρών αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 50.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Από τις 15 Ιουνίου η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, μετρό, αεροπλάνα, πλοία) θα είναι υποχρεωτική για την Αγγλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία, και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια οδηγία να ακολουθήσουν και οι διοικήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των πολιτών καθώς, το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται στις 15 Ιουνίου, οπότε προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων μη βασικών αναγκών, και αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει πίεση στις συγκοινωνίες. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής και να προτιμούν άλλα μέσα για τις μετακινήσεις τους, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ανέφερε ότι θα εκδοθεί κουπόνι των 50 λιρών για επισκευή ποδηλάτων προκειμένου να ενθαρρυνθούν στη χρήση τους.

Η παραβίαση του μέτρου θα συνιστά την απαγόρευση επιβίβασης, αλλά η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική εντός των καταστημάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι «έπιασαν» την μαυροντυμένη-Η νέα μαρτυρία «φωτιά»