ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι θα γίνουμε αν εργαζόμαστε για χρόνια από το σπίτι (pics)

Έτσι θα γίνουμε αν εργαζόμαστε για χρόνια από το σπίτι (pics)

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο κατέληξαν σε εξ αποστάσεως εργασία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το μέλλον δεν φαίνεται να είναι καλό για όσους δεν ακολουθούν υγιεινές συνήθειες ενόσω εργάζονται από το σπίτι.

Πρόσφατα, η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Direct Apply αποκάλυψε ένα μοντέλο, τη Susan, που δείχνει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι εργαζόμενοι σε 25 χρόνια αν δεν αλλάξουν τις κακές συνήθειες που έχουν.

Η Susan δείχνει, σύμφωνα με τα ευρήματα της Direct Apply, ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι αν δεν φροντίσουν για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Κάποιες από τις επιπτώσεις αναμένεται να είναι η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών, η κακή στάση του σώματος και το αυξημένο άγχος, λόγω έλλειψης επαφής με ανθρώπους. Πιθανή είναι και η απώλεια μαλλιών επειδή η βιταμίνη D απορροφάται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο, καθώς και η εμφάνιση μαύρων κύκλων από την εργασία μπροστά σε οθόνες. Ακόμα μία επίπτωση είναι η παχυσαρκία καθώς είναι σύνηθες για κάποιον περνάει πολύ χρόνο της μέρας του μέσα στο σπίτι, να τρώει διαρκώς σνακ και να μην γυμνάζεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πάχους, κυρίως στο στομάχι, τους μηρούς, τους γοφούς αλλά και στους αστραγάλους.

Δείτε στην gallery την Susan:

Η Susan δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μία ομάδα κλινικών ψυχολόγων και ειδικών φυσικής κατάστασης προκειμένου να επισημανθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο σώμα η απομονωμένη εργασία, όπως αναφέρει η DirectApply.

«Με το lockdown να έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στο μεγαλύτερο πείραμα εξ αποστάσεως εργασίας, η συνήθης ερμηνεία του προνομίου έχει μεταλλαχθεί για πάντα», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας στο αμερικανικό Fox News και διερωτήθηκε: «Και ενώ η μετακίνηση από το γραφείο στο κρεβάτι μπορεί να σας επιτρέπει περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ανεξαρτησία, οι φυσικές επιπτώσεις στο μυαλό και το σώμα θα αξίζουν στο μέλλον;».

Ο ιστότοπος αναζήτησης εργασίας Direct Apply με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος λειτουργεί επίσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά, έδωσε μερικές συμβουλές για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. Για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν μια ρουτίνα για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας τους, να αναπτύξουν (εικονικές) κοινωνικές συνδέσεις με συναδέλφους, να ασκηθούν έξω, να οριοθετήσουν σαφώς τον χώρο εργασίας από τον χώρο διαβίωσης για να διατηρήσουν μία υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής και να εκμεταλλευτούν σωστά τον ελεύθερο χρόνο τους για να υποστηρίξουν τη συναισθηματική τους υγεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία